ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία - Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων

Ιταλία - Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, βρίσκονται 1.145 ασθενείς.
AP

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφεται μεγάλη αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων από κορονοϊό.

Τα περιστατικά είναι 78.313, με 202 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.034.677 διαγνωστικά τεστ, το 7,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, από την αρχή της πανδημίας.

Οι περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου, της Ρώμης και του Τορίνου Στην τελευταία αυτή περιφέρεια του Πεδεμόντιου, οι μολύνσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες: χθες ήταν 4.611 ενώ σήμερα έφτασαν τις 7.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στο μεταξύ, βρίσκονται 1.145 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 10.089. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα μολύνθηκαν 5.756.412 πολίτες και έχασαν την ζωή τους 136.95.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση Rai, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, όπως και της εμπειρίας άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όλο και περισσότερα στελέχη των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι τάσσονται υπέρ της υιοθέτησης «λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους. Στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, όμως, απαντούν ότι κάθε νέα απόφαση θα ληφθεί μόνον μετά από την εκτίμηση του συνόλου των στοιχείων από τους ειδικούς.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, τις ώρες αυτές καταβάλλει προσπάθεια με στόχο την μείωση των τιμών πώλησηςγια τις μάσκες αυξημένης προστασίας, οι οποίες, σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις, είναι υποχρεωτικές για την πρόσβαση σε μέσα αστικής μεταφοράς, κινηματογράφους, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κλείνει τη μουσική, τι θα συζητήσει η επιτροπή

Κρούσματα σήμερα: Ρεκόρ με 21.657 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 60 θάνατοι σε 24 ώρες και 635 διασωληνωμένοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε - Τι έδειξε νέα μελέτη