ΚΟΣΜΟΣ

Bραζιλία: Η μετάλλαξη «Όμικρον» ακυρώνει το διάσημο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Χρώματα και μουσικές σε παλιότερες παρελάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Χρώματα και μουσικές σε παλιότερες παρελάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο
ΑΡ

Ο κορονοϊός ακύρωσε για δεύτερη χρονιά το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ακύρωσε τις παρελάσεις και τα πάρτι για το παγκοσμίου φήμης καρναβάλι του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και της απειλής από τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή παρέλαση από τις φημισμένες σχολές σάμπα του Ρίο, την οποία το κοινό παρακολουθεί από τις εξέδρες στο σαμπαδρόμιο Marques de Sapucai, θα πραγματοποιηθεί, σε αντίθεση με πέρυσι, με αυστηρά ωστόσο υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Μετά από συνάντηση με τις υγειονομικές αρχές, ο δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Πάες ανακοίνωσε ότι η πόλη θα ακυρώσει την εκδήλωση που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες καρναβαλιστές κάθε χρόνο.

«Το καρναβάλι του δρόμου, από τη φύση του, λόγω της δημοκρατικής πτυχής που έχει, καθιστά αδύνατη την άσκηση οποιουδήποτε είδους ελέγχου και επιθεώρησης», δήλωσε ο Πάες σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση.

Περίτεχνα άρματα στην παρέλαση του ΡίοΑ.Ρ

Άλλες πόλεις της Βραζιλίας ακυρώνουν επίσης τις καρναβαλικές παρελάσεις τους. Την περασμένη εβδομάδα, η βορειοανατολική πόλη του Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι δεν θα γιορτάσει το γεγονός.

Το Belo Horizonte, η πρωτεύουσα της πολιτείας Minas Gerais, αποφάσισε επίσης ότι δεν θα χορηγήσει ούτε θα επενδύσει σε παρελάσεις δρόμου φέτος, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Σάο Πάολο σχεδιάζει να μεταφέρει την παρέλασή του στην πίστα αγώνων Formula 1 Interlagos της πόλης, ανέφερε η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια

Survivor: «Βόμβα» με τους υποψήφιους - Η απόφαση που έφερε τα πάνω - κάτω (videos)

Άδεια από την εργασία για όσους νοσούν με κορονοϊό: Τέλος στο αλαλούμ – Τι προβλέπει η ΚΥΑ