ΚΟΣΜΟΣ

Αϊτή: Μέλη συμμορίας έκαψαν ζωντανούς δύο δημοσιογράφους

Xάος επικρατεί στην Αϊτη που μαστίζεται από τη διαφθορά και την εγκληματικότητα
Xάος επικρατεί στην Αϊτη που μαστίζεται από τη διαφθορά και την εγκληματικότητα
ΑΡ

Στο χάος παραμένει βυθισμένη η Αϊτή, μήνες μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοϊζ.

Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο’ Πρινς από μέλη συμμορίας οι οποίοι αρχικά τους πυροβόλησαν και στη συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς.

Πρόκειται για τους Αμαντί Τζον Γουέσλεϊ και Βιλγκέν Λουσέν που έκαναν ρεπορτάζ για την έλλειψη ασφάλειας στο προάστιο της πρωτεύουσας της Αϊτής, Petion-Ville που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τον πόλεμο μεταξύ συμμοριών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρχε και τρίτος δημοσιογράφος ο οποίος κατάφερε και διέφυγε. Και οι τρεις τους εργάζονταν για τον ραδιοφωνικό σταθμό EcouteFM με έδρα τον Καναδά και οι δολοφόνοι ανήκουν στη συμμορία TiMakak που δρα στα προάστια της πρωτεύουσας της Αϊτής.

«Καταδικάζουμε με τον πιο ηχηρό τρόπο αυτή την εγκληματική και βάρβαρη πράξη. Πρόκειται για μια σοβαρή επίθεση κατά του δικαιώματος της ζωής και του δικαιώματος των δημοσιογράφων να ασκούν το επάγγελμά τους ελεύθερα στη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού.

Η Αϊτή παλεύει να ανασυγκροτηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και χιλιάδες κατεστραμμένα κτίρια και κατοικίες.

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη πέρυσι τον Ιούλιο μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοϊζ, στην κατοικία του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπαίτιοι είναι οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Survivor: Τα δάκρυα της Μυριέλλας Κουρέντη και το «δεν το μετανιώνω» του Κατσαούνη μετά το φιλί

ΗΠΑ: Συγκλονιστική διάσωση πιλότου λίγο πριν τον συνθλίψει διερχόμενο τρένο - Δείτε βίντεο