ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις στα τουρκο-συριακά σύνορα

Συγκρούσεις στα τουρκο-συριακά σύνορα

Δυνάμεις του συριακού στρατού συγκρούστηκαν με λιποτάκτες στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σύγκρουση που σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία διήρκησε αρκετά λεπτά, όμως δεν υπήρξαν θύματα από καμία πλευρά.

Ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι άρματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού του στρατού είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι στρατιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ και οι λιποτάκτες απάντησαν.

Επικαλούμενο ακτιβιστές από διάφορες περιοχές το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη από τα αστικά κέντρα, όπως προέβλεπε το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν.

Το συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του μετέδωσε ότι τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή «τρομοκράτες» σκότωσαν έναν αξιωματικό στο Τζαραμάνα, στα προάστια της Δαμασκού.