ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΣΕ: Παρατηρητές στην ανατολική Ουκρανία δέχτηκαν απειλές και παρενοχλήσεις από αυτονομιστές

Αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ
Αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ
AP Photo

Ουκρανία - Όλες οι ειδήσεις: Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αναφέρει ότι η αποστολή του στην ανατολική Ουκρανία απειλήθηκε και παρενοχλήθηκε την Τετάρτη από πολιτοφυλακές της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Ο ΟΑΣΕ ανέφερε ότι η ομάδα των παρατηρητών του «προσεγγίστηκε από δύο ένοπλα μέλη των ενόπλων σχηματισμών», περίπου 6 μίλια από το σημείο που χωρίζει τους αυτονομιστές και τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ η ομάδα επρόκειτο να εκτοξεύσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης (UAV).

«Ένοπλοι σχηματισμοί» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΕ για να περιγράψει την αυτονομιστική πολιτοφυλακή στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ.

«Τα μέλη της ομάδας περιπόλου εντόπισαν κι ένα τρίτο άτομο, που φορούσε στολή διακριτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ώμο του», ανέφερε ο ΟΑΣΕ.

Σε ένα άλλο σημείο, «τα μέλη της ομάδας περιπόλου είδαν ένα πράσινο Lada να πλησιάζει με ταχύτητα με επιβαίνοντες δύο ένοπλα μέλη των ένοπλων σχηματισμών που φώναζαν στην περίπολο και απείλησαν να καταστρέψουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης».

Σε μια τρίτη τοποθεσία, ένας από τους αυτονομιστές «γέμισε το όπλο του, ενώ ένας άλλος πήρε με τη βία τον πίνακα ελέγχου του UAV».

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης χάθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανική κρίση: Φόβοι για ντόμινο ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα

Ουκρανία: «Σβήνει» η διπλωματία, «φουντώνουν» οι προετοιμασίες για μια ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση