ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία: Τα βίντεο που συγκλονίζουν τον πλανήτη

Η τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία: Τα βίντεο που συγκλονίζουν τον πλανήτη

Ο πόλεμος στην Ουκρανία από τα ξημερώματα της Πέμπτης όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που καταγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες και μέσα ενημέρωσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι για τρίτο 24ωρο ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Όλες αυτές τις ώρες ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα και όσα συμβαίνουν στις ουκρανικές πόλεις που δέχονται σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά και τα ανθρώπινα δράματα που εκτυλίσσονται καθώς χιλιάδες Ουκρανοί αναζητούν τρόπο να φύγουν από τη χώρα.

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν πολύ δύσκολο για τους κατοίκους του Κιέβου καθώς οι μάχες διεξάγονταν ακόμα και στο κέντρο της πόλης με τους ήχους από τις εκρήξεις και την ανταλλαγή πυρών να κόβει σαν μαχαίρι την ησυχία της νύχτας.

Ανατριχιαστικές στιγμές και όταν οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούν προκειμένου να ειδοποιήσουν τους κατοίκους των ουκρανικών πόλεων είτε να κατέβουν στα καταφύγια είτε να περιμένουν κάποιο χτύπημα από ρωσικό πύραυλο.

Το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε ότι πυρά από τη ρωσική επίθεση δέχθηκαν και κτήρια με πολίτες.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην Οδησσό όπου και εκεί σημειώθηκαν επιθέσεις από ρωσικά πυρά με την ουκρανική αεράμυνα να αντιδρά με δικά της αντιαεροπορικά πυρά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr

Ουκρανία - Oλονύχτιο σφυροκόπημα του Κιέβου - Το ΝΑΤΟ στέλνει ενισχύσεις στην ανατολική Ευρώπη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι τα θερμοβαρικά όπλα που «επιστρατεύει» ο Βλαντιμίρ Πούτιν