ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι παίκτες της Ντιναμό Κιέβου δεν πήραν τα όπλα

Μέλη του κινήματος Χόνορ
Μέλη του κινήματος Χόνορ
Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φωτογραφία που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Οι Ουκρανοί παίκτες της Ντιναμό Κιέβου, δεν έβαλαν παραλαγές, ούτε φωτογραφήθηκαν με όπλα στα χέρια

Οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία και οι παίκτες της Ντιναμό Κιέβου δήθεν πήραν τα... όπλα! Συγκεκριμένα, μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για επιστράτευση, οι άνδρες ηλικίας 18-60 ετών δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα.

Έτσι, όπως ψευδώς αναφέρεται σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι παίκτες της Ντιναμό Κιέβου φόρεσαν τη στρατιωτική τους παραλλαγή και φωτογραφήθηκαν με όπλα στα χέρια, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, πως σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Η πραγματική ιστορία πίσω από την φωτογραφία

Σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις της επίμαχης φωτογραφίας στο Facebook, η ουκρανίδα Yulia Reshitko έγραψε ότι απεικονίζονταν μέλη του κινήματος Χόνορ (στα ουκρανικά «Гонор», σε μετάφραση «Τιμή»), που αποτελεί μια νεανική εθνικιστική πρωτοβουλία με έδρα το Κίεβο. Η ανάρτηση ανέφερε ονομαστικά τη συμμετοχή των Serhiy Sternenko και Serhii Filimonov, οι οποίοι επίσης κοινοποίησαν φωτογραφίες από την ίδια σκηνή στους λογαριασμούς τους στο Facebook. Ο κ. Sternenko είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν σε διαδήλωση του κινήματος Χόνορ, ενώ ο κ. Filimonov αποτελεί συνιδρυτή και ηγέτη της ομάδας.

Δείτε το ψευδές Tweet:

Η λεζάντα της δημοσίευσης, δεν έκανε λόγο για παίκτες της ομάδας Ντιναμό Κιέβου, αλλά εννοούσε ότι το κίνημα Χόνορ αποτελούνταν από πρώην χούλιγκανς και φίλους της ομάδας. Όντως, ο κ. Filimonov που όπως προαναφέραμε, είναι ο σημερινός ηγέτης του κινήματος Χόνορ, είναι και μέλος των φανατικών οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι δεν θα σταματήσουν την επίθεση στην Ουκρανία κατά τις συνομιλίες