ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις από την ΕΕ σε 22 Λευκορώσους αξιωματούχους και στρατιωτικούς

Σημαία Λευκορωσίας
Σημαία Λευκορωσίας
AP Photo

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις σε 22 Λευκορώσους αξιωματούχους και στρατιωτικό προσωπικό για τη συμμετοχή τους στη στήριξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η ΕΕ ανέφερε ότι τα 22 υψηλόβαθμα άτομα της Λευκορωσίας στοχοποιήθηκαν «εν όψει της σοβαρότητας της κατάστασης και του γεγονότος ότι η Λευκορωσία συμμετέχει σε μια ρωσική απρόκλητη εισβολή κατά της Ουκρανίας επιτρέποντας στρατιωτική επίθεση από το έδαφός της».

H EE ανακοίνωσε επίσης περαιτέρω περιορισμούς στο Μινσκ, απαγορεύοντας ορισμένες εισαγωγές από τη Λευκορωσία στις χώρες της Ένωσης και τις εξαγωγές μηχανημάτων της ΕΕ στη Λευκορωσία.

«Ορισμένοι τομείς της οικονομίας της Λευκορωσίας, ιδίως οι τομείς του ξύλου, του χάλυβα και της ποτάσας» αναμένεται επίσης να επηρεαστούν από τα μέτρα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε tweet την Τετάρτη.

«Δεν έχουμε στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη, μόνο άμαχους… Ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο δήμαρχος της ουκρανικής πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν κατά Ρωσίας: «Συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»