ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Το Τάγμα Αζόφ ετοιμάζει προβοκάτσια σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο Χάρκοβο

To Εθνικό Κέντρο Ερευνών του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο
To Εθνικό Κέντρο Ερευνών του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας του Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι το Τάγμα Αζόφ έχει στήσει προβοκάτσια κατά της Ρωσίας σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

«Μαχητές του Τάγματος Αζόφ έχουν παγιδεύσει πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας του Χαρκόβου, οργανώνοντας προβοκάτσια προκειμένου να κατηγορήσουν τις Ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πειραματική πυρηνική εγκατάσταση» σημειώνεται στην ανάρτηση.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για προβοκάτσια που επιχειρούν να κάνουν οι Ουκρανοί στην περιοχή του Χαρκόβου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος είπε ότι στην περιοχή του Χαρκόβου κατέφθασαν ξένοι δημοσιογράφοι, προκειμένου να κατηγορήσουν τη ρωσική πλευρά.

«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), μαζί με τους νεοναζί μαχητές του Αζόφ, προετοιμάζουν μια πρόκληση με πιθανή ραδιενεργή μόλυνση της περιοχής κοντά στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.