ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η οικογένεια που ξεκληρίστηκε στο Ιρπίν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η οικογένεια που ξεκληρίστηκε στο Ιρπίν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια 43χρονη γυναίκα και τα δύο παιδιά της ηλικίας 9 και 18 ετών σκοτώθηκαν στο Ιρπίν
AP PHOTO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια 43χρονη γυναίκα και τα δύο παιδιά της ηλικίας 9 και 18 ετών σκοτώθηκαν στο Ιρπίν

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες της μητέρας και των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από το Ιρπίν στην Ουκρανία όταν στη γέφυρα στην οποία βρίσκονταν έπεσε οβίδα έδωσαν στη δημοσιότητα συγγενείς και συνεργάτες τους.

Πρόκειται για την 43χρονη Τατιάνα Περεμπέινις η οποία δεν κατάφερε να φύγει νωρίτερα από το Κίεβο καθώς φρόντιζε την ηλικιωμένη μητέρα της, την 9χρονη Αλίσε και τον 18χρονο Νικίτα.

Μαζί τους ήταν και ένας άντρας, ο 28χρονος Ανατόλι από το Λουγκάνσκ η σχέση του οποίου με τη μητέρα και τα δύο παιδιά παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό δημοσιογράφο ο οποίος έφερε στη δημοσιότητα το τρομακτικό βίντεο με τη στιγμή του βομβαρδισμού που κόστισε τη ζωή στη μητέρα και τα δύο παιδιά της, είπε ότι η 43χρονη είχε καταγωγή από το Ντονέτσκ και είχε πάει στο Ιρπίν το 2014 όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία.

«Πίστευε ότι το Ιρπίν ήταν ασφαλές. Αλλά ο ρωσικός στρατός τους βρήκε και εκεί» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Ντούμπτσα.

Τραγική φιγούρα ο σύζυγος και πατέρας ο οποίος ήταν στο Ντονέτσκ όταν συνέβη η τραγωδία και πλέον προσπαθεί να φτάσει στο Κίεβο για να κηδέψει τα τρία μέλη της οικογένειάς του.

Ο Σεργκέι Περεμπέινις, όπως είναι το όνομα του τραγικού πατέρα και συζύγου, σε ανάρτησή του στο Facebook προχώρησε σε έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό: «Τους πήρε όλους μαζί. Η Τάνια δεν τα κατάφερε. Τι σημαίνουν όλα αυτά για μένα; Τι θα ακολουθήσει; Θέλω να σας δω για μια τελευταία φορά. Συγχωρείστε με, δεν σας προστάτευσα».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οικογένεια ξεκληρίστηκε στο Ιρπίν ενώ επιχειρούσε να διαφύγει (vid)