ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από την επίθεση σε πολυκατοικία στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από την επίθεση σε πολυκατοικία στο Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρήνος το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο μετά το χτύπημα σε πολυκατοικία
Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρήνος το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο μετά το χτύπημα σε πολυκατοικία

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Κίεβο όταν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) δέχθηκε πυραυλική επίθεση πολυκατοικία στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Όπως ανακοίνωσε στις 7:40 (τοπική ώρα) η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στο 9ώροφο κτήριο εντοπίστηκαν δύο νεκροί, απολογισμός που, όμως, αναθεωρήθηκε λίγο μετά τις 10:30 με την ίδια υπηρεσία να ανακοινώνει ότι τελικά ο νεκρός από τον βομβαρδισμό είναι ένας.

Όσον αφορά τους τραυματίες αυτοί ανέρχονται στους 12 - τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και σε εννέα προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης.

Κατά την ίδια πηγή συνολικά 15 άτομα διασώθηκαν από τις φλόγες που ξέσπασαν μετά την επίθεση ενώ άλλοι 63 άνθρωποι απομακρύνθηκαν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις 8 το πρωί (ώρα Κιέβου).

Η δραματική επιχείρηση των ομάδων διάσωσης στην πολυκατοικία στο Κίεβο

Η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών έδωσε στη δημοσιοτητα και φωτογραφίες στις οποίες έχει αποτυπωθεί η καταστροφή στην πολυκατοικία.

Το χτύπημα στο Κίεβο έγινε λίγες ώρες πριν την έναρξη του τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν την Κυριακή να αφήνουν ανοιχτό ένα «παράθυρο» ελπίδας για κάποια θετική εξέλιξη.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και το εργοστάσιο παραγωγής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο, όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Για την ώρα η έκταση των καταστροφών από την επίθεση παραμένει άγνωστη. Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν εικόνες με πυκνό καπνό από το σημείο της επίθεσης.

Το εργοστάσιο παραγωγής Antonov βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χοστομέλ που είναι το σημαντικότερο εμπορικό αεροδρόμιο της Ουκρανίας.

Εντωμεταξύ ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ρωσικός πύραυλος χτύπησε και τηλεοπτικό πύργο στην πόλη Ριβν στη δυτική Ουκρανία χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.

Ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία.

«Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο εκτιμώντας πως πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι που αποτελεί προάστιο του Κιέβου.

Το επιτελείο κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, κάτι που αντίκειται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως σημείωσε.

Στην περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά), οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην προέλαση προς το Σεβεροντονιέτσκ. Στις πόλεις Τοπόλσκε και Σπακίβκα, στην περιφέρεια του Χάρκοβο, υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν, πάντα σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.

Διαβάστε επίσης:

Live Blog: Βομβαρδίστηκε πολυώροφο κτήριο στο Κίεβο λίγο πριν τις νέες διαπραγματεύσεις

Σχετικές ειδήσεις