ΚΟΣΜΟΣ

Τακτική «κενής καρέκλας» στην ΕΕ προανήγγειλε ο Σαρκοζί

Τακτική «κενής καρέκλας» στην ΕΕ προανήγγειλε ο Σαρκοζί

Σκληρή στάση έναντι της ΕΕ προανήγγειλε ότι θα τηρήσει ο Νικολά Σαρκοζί, που βλέπει τα ποσοστά του να μην ανακάμπτουν, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 ο Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε ότι εάν επανεκλεγεί, θα ακολουθήσει την τακτική της «κενής καρέκλας» στην Ευρώπη, απέχοντας από τις εργασίες της Ε.Ε., ως μέσο για να προωθήσει τις θέσεις του.

Ακολουθώντας τη στρατηγική του προκατόχου του Σαρλ Ντε Γκολ για την αγροτική πολιτική, ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι οι τομείς για τους οποίους θα είναι αδίστακτος είναι η αμοιβαιότητα των εμπορικών συναλλαγών και η ζώνη Σένγκεν.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε στην Ευρώπη προϊόντα για τα οποία δεν τηρήθηκε κανένας από τους κανόνες που επιβάλλουμε στους ευρωπαίους επιχειρηματίες ή αγρότες», τόνισε ο Σαρκοζί, ενώ για τη συνθήκη Σένγκεν υποστήριξε: «Η λέξη σύνορο δεν είναι βρισιά. Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε από κοινού τα σύνορά μας για να είμαστε πιο προστατευμένοι, όχι για να είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων