ΚΟΣΜΟΣ

Εγκώμια Λουκασένκο για Πούτιν: «Είναι απόλυτα υγιής και λογικός»

Εγκώμια Λουκασένκο για Πούτιν: «Είναι απόλυτα υγιής και λογικός»
Στηρίζει Πούτιν ο Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας απάντησε στις φήμες σχετικά με την υγεία, σωματική και ψυχική, του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι φήμες σχετικά με την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν «οργιάζουν» στα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, ωστόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, τις διέψευσε πανηγυρικά.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ο ομόλογός του είναι υγιής, σώφρων και «σε καλύτερη φόρμα από ποτέ», σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Οι Δυτικοί ηγέτες έχουν υποστηρίξει ότι ο Πούτιν έκανε ένα δαπανηρό λάθος εξαπολύοντας τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και η προέλασή τους έχει «κολλήσει» σε μεγάλο βαθμό παρά τη φαινομενική υπεροχή τους.

«Πρέπει να βγάλετε αυτή τη βλακεία, αυτή τη μυθοπλασία από τα κεφάλια σας. Ο Πούτιν είναι απόλυτα ικανός, είναι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ… Αυτός είναι ένας απολύτως υγιής, σώφρων άνθρωπος, και σωματικά υγιής – είναι αθλητής», υποστήριξε ο Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο διαμαρτυρήθηκε, επίσης, για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991: «Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι μια τραγωδία», είπε. «Αν η Σοβιετική Ένωση είχε επιβιώσει μέχρι σήμερα, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση στον κόσμο… Όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, ο κόσμος ήταν πολυπολικός και ο ένας πόλος ισορροπούσε τον άλλο. Τώρα ο λόγος για αυτό που συμβαίνει στον κόσμο είναι η ύπαρξη ενός πόλου – η μονοπώληση του πλανήτη μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν ανέτρεψε τα σχέδια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που ετοιμάζει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ»