ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Το πρόγραμμα της Λεπέν θα διώξει τους επενδυτές» - Διατηρεί την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις

Μακρόν: «Το πρόγραμμα της Λεπέν θα διώξει τους επενδυτές» - Διατηρεί την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις
O Γάλλος Πρόεδρος προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει μια νίκη της Μαρίν Λεπέν.
AP - Ludovic Marin

Ο απερχόμενος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι εισήλθε στην προεκλογική εκστρατεία πιο αργά απ' όσο θα ήθελε, προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα της Λεπέν θα διώξει τους επενδυτές.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση θα νικήσει την Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία αυτή την Κυριακή. Παρά το γεγονός ότι η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, η τελευταία δημοσκόπηση της Opinionway /Kea Partners δείχνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι εισήλθε στην προεκλογική εκστρατεία αργότερα από όσο επιθυμούσε, ενώ προειδοποίησε για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει μια νίκη της Μαρίν Λεπέν.

«Όντως, εισήλθα στην προεκλογική εκστρατεία αργά», δήλωσε ο Μακρόν μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, εξηγώντας ότι αυτό συνέβη λόγω της διπλωματικής κατάστασης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Μακρόν εξήγησε ότι το σύνθημα που τον οδηγεί είναι: «κατακτώ, πείθω, προχωρώ», ενώ διαβεβαίωσε ότι «έχω μια αντίληψη κατάκτησης και όχι ήττας».

Ωστόσο ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο» και εξήγησε ότι η λογική που τον οδηγούσε στη διάρκεια της θητείας του είναι ότι «θεωρώ πάντα ότι πρέπει να κατακτήσω κάτι».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του BVA για το RTL και το Orange, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξάγεται αυτή την Κυριακή ο Μακρόν συγκεντρώνει το 26% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 23% για τη βασική του αντίπαλο, τη Μαρίν Λεπέν.

Στον δεύτερο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου, ο απερχόμενος πρόεδρος φαίνεται να κερδίζει με 53%, καθώς η υποψήφια της ακροδεξιάς κερδίζει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Μακρόν προειδοποίησε σήμερα σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien ότι, αν εκλεγεί η Λεπέν, το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές.

«Το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της Λεπέν είναι ένα ψέμα διότι δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει. Όταν λέει ‘θα αυξήσω τις συντάξεις’, λέει ψέματα, δεν θα το κάνει», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Το πρόγραμμά της θα προκαλέσει μαζική ανεργία, θα διώξει τους διεθνείς επενδυτές και δεν μπορεί να σταθεί από δημοσιονομική άποψη», πρόσθεσε.

«Οι βασικές αρχές της δεν έχουν αλλάξει: είναι ένα ρατσιστικό πρόγραμμα το οποίο έχει στόχο να διχάσει την κοινωνία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για τον Μακρόν - Η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος

Γαλλία: Ο Μακρόν κατηγορεί τον Πολωνό πρωθυπουργό ότι με πρόσχημα τον Πούτιν στηρίζει την Λεπέν