ΚΟΣΜΟΣ

Στο σφυρί οι κιθάρες του Έρικ Κλάπτον

Στο σφυρί οι κιθάρες του Έρικ Κλάπτον
Σε δημοπρασία αποφάσισε να βγάλει ένα μεγάλο μέρος της πανάκριβης συλλογή του από κιθάρες σία ο διάσημος μουσικός Έρικ Κλάπτον. Σκοπός...

Σε δημοπρασία αποφάσισε να βγάλει ένα μεγάλο μέρος της πανάκριβης συλλογή του από κιθάρες σία ο διάσημος μουσικός Έρικ Κλάπτον. Σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την κλινική αποτοξίνωσής του, «Crossroads», που ίδρυσε το 1998 στην Αντίγκουα.


Συνολικά θα διατεθούν προς πώληση 150 αντικείμενα στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο Bonham’s. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι η κιθάρα που έπαιζε ο Κλάπτον στις εμφανίσεις για την επανένωση των Cream το 2005, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, που αναμένεται να πουληθεί πάνω από 13.000 λίρες.

Στην πώληση επίσης θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συλλογή από ενισχυτές και ηχεία, μεταξύ των οποίων κι ένα ζευγάρι ηχείων Marshall.

Τα ηχεία αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί στη δεκαετία του '70 όταν ο Κλάπτον εμφανιζόταν με τους Derek and the Dominos και αναμένεται η τιμή πώλησης τους να ξεπεράσει τις 5.000 λίρες.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν επίσης κιθάρες των Τζεφ Μπεκ, Τζ.Τζ. Κέιλ και του Τζο Μποναμάσα.

Τα αντικείμενα που θα διατεθούν στη δημοπρασία θα εκτεθούν από τις 23 έως τις 26 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.