ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρκοζί «θα ψηφίσει τον Μακρόν» στον δεύτερο γύρο

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρκοζί «θα ψηφίσει τον Μακρόν» στον δεύτερο γύρο
Επικαλούμενος σε μήνυμά του στο Facebook «την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς» ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην «σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση» του απερχόμενου προέδρου
AP Photo

Ο τελευταίος πρόεδρος των Les Republicains, Νικολά Σαρκοζί, δημοσίευσε ένα μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, λέγοντας: «Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν γιατί πιστεύω ότι έχει την απαραίτητη εμπειρία απέναντι σε μια σοβαρή διεθνή κρίση»

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί αποκάλυψε ότι θα ψηφίσει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ενάντια στην ακροδεξιά ηγέτιδα Μαρίν Λεπέν.

«Θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν γιατί πιστεύω ότι διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε μια βαθιά παγκόσμια κρίση, πιο σύνθετη από ποτέ», ανέφερε ο Σαρκοζί σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επικαλούμενος σε μήνυμά του στο Facebook «την πίστη στις αξίες της δημοκρατικής δεξιάς» ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην «σαφή ευρωπαϊκή δέσμευση» του απερχόμενου προέδρου.

Πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί δεν είχε προσφέρει τη στήριξή του στην υποψήφια της δεξιάς, Βαλερί Πεκρές, η οποία εξασφάλισε το 4,78% των ψήφων.

Διαβάστε επίσης:

Φίλης στο Newsbomb.gr: Τι σημαίνει για την Ελλάδα μία ενδεχόμενη εκλογή της Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Oι σχέσεις Μακρόν-Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο ανατροπής των προβλέψεων