ΚΟΣΜΟΣ

Yπόθεση Μαντλίν: Νέα τροπή στο θρίλερ εξαφάνισης- Οι πορτογαλικές αρχές κηρύσσουν επίσημα ύποπτο

Oι γονείς της Μαντλίν Μακάν
Oι γονείς της Μαντλίν Μακάν
ΑΡ

Η Μαντλίν Μακάν ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε το 2007 σε θέρετρο της Πορτογαλίας. Δεκαπέντε χρόνια μετά οι αρχές της χώρας ανακοινώνουν επίσημα ύποπτο για την υπόθεση

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν, παραμονές της 15ης επετείου απο την εξαφάνισή της. Ένα άτομο έχει πλέον κηρυχθεί επίσημα ύποπτο από τους πορτογάλους εισαγγελείς που ερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας.

Δεν κατονόμασαν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει, αλλά είπαν ότι ενεργούν κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών. Το 2020 η γερμανική αστυνομία είπε ότι ερευνούσε έναν άνδρα σε σχέση με την υπόθεση, ωστόσο δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η τρίχρονη Mαντλίν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz το 2007. Δεν βρέθηκε ποτέ και οι ερευνητές πιστεύουν ότι απήχθη από το εξοχικό διαμέρισμα όπου διέμενε η οικογένεια στο θέρετρο Αλγκάρβε.

Την Πέμπτη, οι εισαγγελείς στο Φάρο, την κύρια πόλη του Αλγκάρβε εξέδωσαν ανακοινωθέν, αναφέροντας ότι ένα άτομο είναι πλέον «κατονομαζόμενο ύποπτο» ή πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Είναι η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι εισαγγελείς κάνουν λόγο επίσημα για ύποπτο στην πολύκροτη υπόθεση από τότε που οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, θεωρήθηκαν υπεύθυνοι πριν από 15 χρόνια. Αργότερα αθωώθηκαν.

Στις 3 Μαΐου θα συμπληρωθούν 15 χρόνια από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση της Mαντλίν και σύμφωνα με την πορτογαλική νομοθεσία δεν θα είναι πλέον δυνατό να δηλωθεί κάποιος ως πρόσωπο ενδιαφέροντος πέραν αυτής της ημερομηνίας. Το να δηλώσουν κάποιον ως πρόσωπο ενδιαφέροντος είναι ένα απαραίτητο βήμα για τυχόν ποινικές κατηγορίες.

Στην ανακοίνωσή του, ωστόσο, το γραφείο εισαγγελικών αρχών της Πορτογαλίας ανέφερε ότι η κίνηση δεν οφείλεται στο χρονοδιάγραμμα, αλλά σε «ισχυρές ενδείξεις» για το έγκλημα.

Το 2020, οι Γερμανοί εισαγγελείς αναγνώρισαν έναν ύποπτο, έναν 45χρονο που κατονομάστηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως Christian B, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης για αδικήματα ναρκωτικών στη Γερμανία και καταδικάστηκε επίσης σε επταετή φυλάκιση για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας. Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την εξαφάνιση της Madeleine ως έρευνα για αγνοούμενους.

Η Mαντλίν απο το Leicestershire, ήταν διακοπές με την οικογένειά της στο Ocean Club της Πράια ντα Λουζ όταν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007. Τα ίχνη της δε βρέθηκαν ποτε, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είναι η πιο πολυσυζητημένη και προβεβλημένη περίπτωση αγνοούμενου παιδιού στη σύγχρονη ιστορία.

Η ιστορία της έχει γίνει αντικείμενο πολλών ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς του Netflix που επικρίθηκε από τους γονείς της.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μαντλίν: Σοκάρει η πρώην φίλη του Γερμανού παιδόφιλου - Τι αποκάλυψε για τη μοιραία νύχτα