ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει»

O Βλαντίμιρ Πούτιν
O Βλαντίμιρ Πούτιν
Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 Η Μόσχα δηλώνει ότι ο διάλογος στρατηγικής σταθερότητας με τις ΗΠΑ έχει επίσημα «παγώσει», όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS

Ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον για τη στρατηγική σταθερότητα έχει επίσημα «παγώσει», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη σημερινή δήλωση ενός αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ επικεφαλής της διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι αυτές οι επαφές μπορούν να ενεργοποιηθούν και πάλι, μόλις η Ρωσία θεωρήσει ως ολοκληρωμένη «την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της, στην Ουκρανία.

Η Μόσχα αναμένει το εμπόριο της με το Πεκίνο, να φτάσει στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2024

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει το οικονομικό ύψος του εμπορίου με την Κίνα να αυξηθεί στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια (189,67 δισεκατομμύρια ευρώ) από το 2024, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, καθώς η Μόσχα κοιτάει ανατολικά, υπό την κλιμακούμενη απομόνωσή της από τη Δύση.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, οι κινεζικές εταιρίες πρέπει να είναι προσεκτικές για τον κίνδυνο από την εφαρμογή δευτερογενών κυρώσεων, τονίζοντας ωστόσο, ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο για τη διεύρυνση της συνεργασίας του με τη Μόσχα, σύμφωνα με το Interfax.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έπληξε 389 ουκρανικούς στόχους στη διάρκεια της νύχτας

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και αρκετές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατόν να επιβεβαιώσει άμεσα την αναφορά αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκάθαρη η Ρωσία: Η άρση των κυρώσεων αποτελεί μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία