ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ανοίγει ο φάκελος για τη μικρή Μαντλίν

Δεν ανοίγει ο φάκελος για τη μικρή Μαντλίν

Oι πορτογαλικές αρχές δεν σκοπεύουν να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν, αφού σύμφωνα με τη δικαστική αστυνομία δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Πάντως ομάδα Πορτογάλων ερευνητών συνεχίζει «να επανεξετάζει τα στοιχεία της έρευνας» σε συνεργασία με Βρετανούς αστυνομικούς, όπως ενημέρωσε ο Πέντρο ντο Κάρμο, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι το γεγονός ότι το να επανεξετάζεται μια υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

«Δεν έχουμε δεχθεί κανένα επίσημο αίτημα για να ανοίξει ξανά η έρευνα», δήλωσε ο Πορτογάλος αξιωματούχος.

Η Σκότλαντ Γιάρντ επιθυμεί την επαναφορά της υπόθεσης, ενώ έχει εντοπίσει195 νέα στοιχεία για έρευνα εντός του ιστορικού υλικού .

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι πιθανόν να είναι ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι η βρετανική αστυνομία έχει εντοπίσει νέα πεδία έρευνας.

Τα ίχνη της μικρής Μαντλίν είχαν χαθεί στις 3 Μαΐου του 2007, λίγες μέρες πριν κλείσει τα τέσσερα έτη, στην περιοχή Πράια ντε Λους της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζε με την οικογένεια της. Η μικρή κοιμόταν στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει οι γονείς της.

Για τον εντοπισμό της Μαντλίν Μακάν, διέθεσαν αμοιβές πολλών εκατομμυρίων επιφανής Βρετανοί, όπως η συγγραφέας Τζ. Κ Ρόουλινγκ της σειράς Χάρι Πότερ, και ο Richard Branson, μεγιστάνας αεροπορικής εταιρείας, παρόλα αυτά οι αστυνομικές αρχές της Πορτογαλίας εντόπισαν μόνο έναν ύποπτο, έναν 33χρονο Βρετανό ο οποίος ζει με τη μητέρα του σε ένα κοντινό διαμέρισμα.