ΚΟΣΜΟΣ

«Προκάλεσα πόνο»: Η εξομολόγηση του Μπιλ Γκέιτς ένα χρόνο μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα

O Mπιλ Γκέιτς
O Mπιλ Γκέιτς
ΑΡ

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς κάνει τον απολογισμό μίας «δύσκολης χρονιάς» μετά το τέλος του 27χρονου γάμου με την πρώην σύζυγό του, Μελίντα

Ο Μπιλ Γκέιτς απάντησε στους ισχυρισμούς περί εξωσυζυγικής σχέσης στην πρώτη επέτειο από την ανακοίνωση ότι ο ίδιος και η Μελίντα παίρνουν χωριστούς δρόμους.

«Σίγουρα έκανα λάθη και αναλαμβάνω την ευθύνη», είπε ο συνιδρυτής της Microsoft στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Today, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ποτέ άπιστος κατά τη διάρκεια του 27χρονου γάμου του με την πρώην σύζυγό του.

«Το διαζύγιο είναι σίγουρα ένα λυπηρό πράγμα», τόνισε ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος. «Έχω ευθύνη που προκάλεσα πολύ πόνο στην οικογένειά μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Νιώθω καλά που όλοι μας προχωράμε μπροστά τώρα». Ο Γκέιτς πρόσθεσε: «Η Μελίντα και εγώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί. Ήταν λυπηρό και τραγικό, αλλά τώρα προχωράμε μαζί».

Ο Γκέιτς αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη σχέση και το πολύκροτο διαζύγιό τους, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι η εμβάθυνση στις λεπτομέρειες σε αυτό το σημείο είναι εποικοδομητική, αλλά ναι, προκάλεσα πόνο και νιώθω απαίσια γι' αυτό».

Σε μια συνέντευξη στο CBS τον Μάρτιο, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς εξήγησε ότι πολλοί παράγοντες ήταν εκείνοι που οδήγησαν στο διαζύγιο του ζευγαριού τον περασμένο Μάιο. «Ήρθε μια χρονική στιγμή όπου είχαν γίνει πλέον πολλά και συνειδητοποίησα ότι απλώς αυτό δεν ήταν πλέον υγιές», είπε. Και κατέληξε : «Δεν μπορούσα να εμπιστευτώ αυτό που είχαμε».

Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι είχε κλάψει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του γάμου της, μερικές φορές ενώ ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα. «Πώς μπορώ να σηκωθώ; Πώς θα προχωρήσω;» αναρωτιόταν, όπως αποκάλυψε.

Απαντώντας στα σχόλια της πρώην συζύγου του, ο Γκέιτς είπε: «Αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο πράγμα. …Υπήρχαν πολλά καταπληκτικά πράγματα στο γάμο μας. Τα παιδιά, το ίδρυμα, η κοινή χαρά που απολαμβάναμε. Και έτσι είναι μια πολύ δύσκολη προσαρμογή».

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι τα διαζύγια είναι διαφορετικά, αλλά είναι απλώς μια πλήρης αλλαγή. Ήμασταν συνεργάτες, κατά κάποιο τρόπο μεγαλώσαμε μαζί και τώρα αυτό είναι διαφορετικό. Δεν είμαστε πλέον παντρεμένοι».

Η πρώην κυρία Γκέιτς περιέγραψε την τρέχουσα σχέση της με το μεγιστάνα ως «φιλική», αλλά εξήγησε ότι δεν είναι φίλη με τον πρώην σύζυγό της. «Η λέξη φίλος σημαίνει κάτι άλλο για μένα», είπε «Αυτό μπορεί να έρθει με τον καιρό. Αλλά θεωρώ πώς πρέπει να επουλωθούν ακόμη οι πληγές» είπε.

Ο Γκέιτς κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με τίλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία» στο οποίο περιγράφει τα βήματα που πρέπει να λάβει ο κόσμος για να αποφύγει μια άλλη παγκόσμια επιδημία.

Διαβάστε επίσης:

Λύγισε ο Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν μια χρονιά μεγάλης προσωπικής θλίψης για μένα»