ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν θα παραστεί σε καμία δεξίωση

Μυστήριο με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ - Δεν θα παραστεί σε καμία δεξίωση

Η 96χρονη μονάρχης έχει αναγκαστεί λόγω θεμάτων κινητικότητας να περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα εκπροσωπείται από μέλη της βασιλικής οικογένειας στις δεξιώσεις που θα γίνουν στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, έναν ετήσιο θεσμό που αναμένεται να επανέλθει φέτος το καλοκαίρι έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της.

Η 96χρονη μονάρχης έχει αναγκαστεί λόγω θεμάτων κινητικότητας να περιορίσει τις δημόσιες υποχρεώσεις της και το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας θα την εκπροσωπούν στα πάρτι στους βασιλικούς κήπους, τα οποία θα ξαναρχίσουν να γίνονται μετά την υποχρεωτική διακοπή τους για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Παραδοσιακά η βασίλισσα διοργανώνει ετησίως τρεις δεξιώσεις στους κήπους της κατοικίας της στο κεντρικό Λονδίνο κι άλλο ένα στο παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ, την κατοικία της στο Εδιμβούργο, αλλά αυτά είχαν ακυρωθεί για δύο χρόνια λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Τα γκάρντεν πάρτι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα γίνουν αυτόν τον μήνα, τον Μάιο, και αυτό στην Σκωτία τον Ιούνιο.

"Η Αυτής Μεγαλειότης Η Βασίλισσα θα εκπροσωπηθεί από άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στα φετεινά γκάρντεν πάρτι", διευκρινίζει το γραφείο της στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία σημειώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές "εν ευθέτω χρόνω".

Στις αρχές Ιουνίου --από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου-- θα διοργανωθεί επίσης ένα τετραήμερο εορταστικών εκδηλώσεων σε πανεθνικό επίπεδο για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα εμφανίστηκε σε πολύ καλή κατάσταση, με ένα πλατύ χαμόγελο και ποζάροντας χωρίς μπαστούνι, κατά την υποδοχή του προέδρου της Ελβετίας στο Κάστρο του Ουίνδσορ, σε μια καθησυχαστική εικόνα όσον αφορά την υγεία της.

Έπειτα από σύντομη νοσηλεία της τον Οκτώβριο, οι δημόσιες εμφανίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν γίνει εξαιρετικά σπάνιες, μολονότι συνεχίζει να αναλαμβάνει "ελαφριά καθήκοντα", τις περισσότερες φορές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στις 29 Μαρτίου παρευρέθηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ σε επιμνημόσυνη ακολουθία για τον εκλιπόντα σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή της εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα Ελισάβετ ελπίζει ότι θα μπορέσει να παρευρεθεί την Τρίτη στην τελετή έναρξης του βρετανικού κοινοβουλίου, ένα ετήσιο ραντεβού από το οποίο δεν έχει λείψει παρά δύο φορές στα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ