ΚΟΣΜΟΣ

Άμπερ Χερντ: Η ηθοποιός είναι «απένταρη» και αδυνατεί να πληρώσει τον Τζόνι Ντεπ

Άμπερ Χερντ: Η ηθοποιός είναι «απένταρη» και αδυνατεί να πληρώσει τον Τζόνι Ντεπ

H Άμπερ Χερντ ειναι απένταρη και αδυνατεί να πληρώσει την αποζημίωση που πρέπει να καταβάλλει στον πρώην σύζυγό της, Τζόνι Ντεπ μετά το πέρας της πολύκροτης δίκης

Η 'Αμπερ Χερντ αδυνατεί να πληρώσει τα 10,4 εκατομμύρια δολάρια που χρωστάει στο Τζόνι Ντεπ μετά το πέρας της πολύκροτης δίκης, αποκάλυψε ο δικηγόρος της, την ώρα που πηγές δήλωσαν στην Νew York Post ότι η ηθοποιός είναι «απένταρη» λόγω των τεράστιων νομικών αμοιβών που αναγκάστηκε να δώσει κατά τη διάρκεια της νομικής περιπέτειας.

«Ω, όχι, απολύτως όχι», είπε η δικηγόρος της Χερντ, Ελέιν Μπρέντεχοφτ, στην εκπομπή «Today» του NBC όταν ρωτήθηκε αν η ηθοποιός είχε τα μέσα να καλύψει την αποζημίωση που επιδίκασαν οι ένορκοι την Τετάρτη.

Ο δικαστής μείωσε τα 15 εκατομμύρια δολάρια που επιδικάστηκαν στον Ντεπ σε 10,35 εκατομμύρια δολάρια, βάσει νόμου της πολιτείας της Βιρτζίνια που περιορίζει τις τιμωρητικές αποζημιώσεις και η Χερντ επιδικάστηκε με 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στην ανταγωγή της για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δικηγόρος της δήλωσε ότι το επόμενο βήμα της είναι να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Η δικαστική διαμάχη υψηλού προφίλ με τον πρώην σύζυγό της οδήγησε την 36χρονη ηθοποιό να αναζητάει εναγωνίως μετρητά, σύμφωνα με πηγές, πολλές από τις οποίες επιρρίπτουν ευθύνες για την οικονομική της κατάσταση στην αγάπη της για την πολυτελή ζωή και τα έξοδα που έκανε τα τελευταία χρόνια σε ταξίδια, ρούχα, δώρα και πανάκριβα κρασιά.

H δικηγόρος της παρηγορεί την Άμπερ Χερντ μετά την ετυμηγορίαΑ.Ρ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σταρ του «Aquaman» έπρεπε να αλλάξει νομική εκπροσώπηση και τώρα βασίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των ιδιοκτητών σπιτιού της για να καλύψει το κόστος των σημερινών δικηγόρων της στην υπόθεση.

Ο λογαριασμός για τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Χερντ έχει πληρωθεί ως επί το πλείστον από τον ασφαλιστικό κολοσσό The Travelers Companies υπό τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της ηθοποιού, ανέφεραν πηγές. Η αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας, Πάμελα Τζόνσον, εθεάθη στο δικαστήριο του Φέρφαξ της Βιρτζίνια μαζί με τη Χερντ πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίκης της.

Νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η χρήση ασφαλιστηρίων συμβολαίων ιδιοκτητών σπιτιού είναι συνηθισμένη σε υποθέσεις δυσφήμισης. «Είναι λίγο περίεργο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Στα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιοκτητών σπιτιού, υπάρχει κάλυψη εάν σας μηνύσουν για συκοφαντική δυσφήμιση με βάση το ποσό που πληρώνετε μέσω της κάλυψης», είπε στην ΝΥPost η Heather Heidelbaugh, δικηγόρος στην Πενσυλβάνια.

Ενώ η ασφαλιστική εταιρεία στη συνέχεια προσλαμβάνει και πληρώνει για τον δικηγόρο, ο δικηγόρος της Βιρτζίνια, Τζερεμάια Ντέντον, είπε ότι τα περισσότερα συμβόλαια έχουν μια ρήτρα που ορίζει ότι τα έξοδα δεν θα καλύπτονται.

«Η ασφαλιστική εταιρεία θα κρατήσει στην πίσω τσέπη της την επιλογή άρνησης κάλυψης στο τέλος της ημέρας η άρνηση της κάλυψης σημαίνει άρνηση πληρωμής στον ενάγοντα, σε αυτή την περίπτωση τον κ. Ντεπ», είπε ο Ντέντον. Πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια παρέχουν κάλυψη για δυσφήμιση, αλλά έχουν μια εξαίρεση, η οποία λέει ότι «δεν θα καλύψουμε καμία σκόπιμη αδικοπραγία», πρόσθεσε.

Η περιουσία της Άμπερ Χερντ

Η καθαρή περιουσία της Χερντ εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Celebrity Net Worth, ποσό που απέχει πολύ από αυτό που οφείλει τώρα στον Ντεπ μετά την απόφαση των ενόρκων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση που διήρκεσε έξι εβδομάδες, η ίδια ηθοποιός και πολλοί μάρτυρες είχαν καταθέσει ότι η Άμπερ Χερντ μπορεί να μην είχε τα χρήματα για να πληρώσει πραγματικά τον πρώην σύζυγό της.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο η Χερντ πληρώθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια για το «Aquaman» του 2018 και άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια για το σίκουελ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο. Ο ρόλος της σε εκείνη την ταινία έχει μειωθεί σημαντικά.

H περιουσία της Άμπερ ΧερντΝew York Post

Μάρτυρες κατέθεσαν οτι η Χερντ έχασε πολλές συνεργασίες με κολοσσούς, μεταξύ των οποίων η L'Oreal, από τη στιγμή που ο Ντεπ ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της.

Επίσης, η Χερντ δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή της να δωρίσει τα 7 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε από τον Ντεπ στο διακανονισμό διαζυγίου τους το 2016 στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Οι δωρεές καθυστέρησαν όπως κατέθεσε, λόγω των νομικών εξόδων και των λογαριασμών της.

Ο Ντεπ θα μπορούσε ακόμα να διεκδικήσει τα χρήματα που του επιδικάστηκαν, «βάζοντας χέρι» στους μισθούς της πρώην συζύγου του από τις δύο επερχόμενες ταινίες της, τα περιουσιακά της στοιχεία ή ακόμα και να κατασχέσει το σπίτι της στην κοιλάδα Yucca της Καλιφόρνια, είπαν ειδικοί στη New York Post.

Η όαση στην έρημο με τρία υπνοδωμάτια και τρία μπάνια έχει εκτιμηθεί σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Η Χερντ το αγόρασε το 2019 έναντι 570.000 δολαρίων υπό ιδιωτικό καταπίστευμα στο όνομα του λογιστή της, σύμφωνα με αρχεία ιδιοκτησίας που έφθασαν στη Νew York Post.

«Αν δεν έχει τα χρήματα, τότε o Ντεπ, ενώ εκείνη ασκεί έφεση, ίσως προσπαθήσει να εκτελέσει την περιουσία που κατέχει η πρώην σύζυγός του, ή τους τραπεζικούς της λογαριασμούς», είπε ο δικηγόρος του Εφετείου της Βιρτζίνια, Στίβεν Έμερτ.

Σχετικές ειδήσεις