ΚΟΣΜΟΣ

Τράβις Σκοτ: Λίγους μήνες μετά την τραγωδία στο Astroworld, έτοιμος να τραγουδήσει στο Λας Βέγκας

Τράβις Σκοτ: Λίγους μήνες μετά την τραγωδία στο Astroworld, έτοιμος να τραγουδήσει στο Λας Βέγκας
Ο Τράβις Σκοτ.
ΑΡ

Ο Τράβις Σκοτ θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ «Day N Vegas» στο Λας Βέγκας της Νεβάδα τον Σεπτέμβριο - Είναι η πρώτη του εμφάνιση σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ μετά την τραγωδία στο Astroworld, στο Χιούστον του Τέξας, στις 5 Νοεμβρίου του 2021 

Ο Τράβις Σκοτ μετά την τραγωδία του περασμένου Νοεμβρίου στη συναυλία στο Astroworld όπου έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι ανεβαίνει και πάλι στην σκηνή ενός μεγάλου φεστιβάλ ως το πρώτο όνομα!

Ο λόγος για το μουσικό φεστιβάλ «Day N Vegas» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο 31χρονος ράπερ και πατέρας δύο παιδιών με την διάσημη τηλεπερσόνα και δισεκατομμυριούχο Κάιλι Τζένερ της οικογένειας Καρντάσιαν θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με τους SZA, H.E.R. και Summer Walker.

Η εμφάνιση αυτή θα ακολουθήσει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Scott μετά το Astroworld, στα Μουσικά Βραβεία Billboard 2022 τον περασμένο μήνα.

Ο Scott κρατούσε σχετικά χαμηλό προφίλ τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά σταδιακά επιστρέφει με μια σειρά από εμφανίσεις σε κλαμπ ενώ πριν λίγο καιρό καλωσόρισε το δεύτερο παιδί του, ένα αγόρι που αρχικά ονομαζόταν Wolf Webster προτού οι γονείς αποφασίσουν να το αλλάξουν όνομα - αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους.

Το θανατηφόρο περιστατικό στο Astroworld έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παράστασης του Σκοτ στις 5 Νοεμβρίου του 2021, στη γενέτειρά του, το Χιούστον του Τέξας.

Έσπασε τη σιωπή του σχετικά με την τραγωδία

Ο ράπερ Τράβις Σκοτ - την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου του 2021 - διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε για οποιοδήποτε πρόβλημα στη συναυλία του στο Astroworld, στο Χιούστον του Τέξας, τον περασμένο μήνα, το οποίο θα τον έκανε να διακόψει το σόου, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το ποδοπάτημα, στο οποίο σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Επισήμανε δε ότι δεν γνώριζε πως άνθρωποι είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί εωσότου αποχώρησε από τη σκηνή.

Όμως, τόνισε πως ένιωσε ότι είχε ευθύνη στο να βρει τι ακριβώς συνέβη και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά.

«Δεν γνώριζα τις ακριβείς λεπτομέρειες έως λεπτά πριν από τη συνέντευξη τύπου (μετά τη συναυλία)», είπε ο Σκοτ στον ραδιοφωνικό παραγωγό Charlamagne tha God, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε σήμερα στο κανάλι του στο YouTube.

Ο γνωστός ράπερ διέκοψε το σόου δύο φορές, μία για να καλέσει τους άνδρες ασφαλείας να βοηθήσουν έναν θαυμαστή του που είχε λιποθυμήσει, όμως σημείωσε πως ο θόρυβος στη σκηνή και τα πυροτεχνήματα καθιστούσαν δύσκολο για εκείνον να καταλάβει καλύτερα τι συνέβαινε.

O ράπερ με το άγγιγμα του Μίδα που έγινε το «μαύρο πρόβατο»

«Ο Τράβις Σκοτ συντονίζεται με κάθε έναν από το κοινό» αναφέρει το τρέιλερ από το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του, με τίτλο «Μαμά πετάω». Στα πλάνα, ο διάσημος ράπερ παρουσιάζεται ως ο απόλυτος σόουμαν και το κοινό που τον αποθεώνει, κάνει επικίνδυνες «πτήσεις» στα λάιβ του, μετά από δική του ενθάρρυνση.

Ράπερ, συνθέτης, παραγωγός, περφόρμερ και επιχειρηματίας, τα τελευταία χρόνια εξαργυρώνει τη φήμη του με επικερδείς συμφωνίες, επεκτείνει τη δράση του και εκτός μουσικής και ενίοτε «πουλάει» τη σχέση του με την διάσημη τηλεπερσόνα και influencer, Κάιλι Τζένερ που περιμένει το δεύτερο παιδί τους.

Το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου του 2021, το «success story» του κατέρρευσε με πάταγο, σε μία από τις χειρότερες τραγωδίες που έχουν γίνει ποτέ στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια συναυλίας. Οκτώ άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld που διοργανώνει ο ίδιος την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή.

Παρά τις φήμες και τις καταγγελίες, ο ίδιος επιμένει οτι δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει, δήλωσε συντετριμμένος, ακύρωσε προγραμματισμένες εμφανίσεις και ανακοίνωσε οτι αναλαμβάνει τα έξοδα για τις κηδείες των θυμάτων και προσφέρει... δωρεάν συνεδρίες ψυχανάλυσης. Τα δημοσιεύματα και οι φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν.

Τα πρώτα του βήματα

Ο Zακ Μπέρμπον Γουέμπστερ -όπως είναι το κανονικό του όνομα- γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1991 στο Χιούστον του Τέξας. Μέχρι τα έξι του χρόνια ζούσε με τη γιαγιά του στο South Park του Χιούστον, μία περιοχή με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, γεγονός που τον επηρέασε βαθιά όπως λέει και τον έκανε να κυνηγήσει το όνειρο.

«Μεγαλώνοντας επειδή η γιαγιά μου έμενε στη γειτονιά έβλεπα τρελά πράγματα. Έβλεπα ανθρώπους περίεργους, πεινασμένους και βρώμικους. Έλεγα πάντα ότι πρέπει να ξεφύγω από αυτό το χάλι. Μου πρόσφερε πλεονεκτήματά όλο αυτό, με έκανε αυτό που είμαι αυτή τη στιγμή» έχει πει.

Λίγα χρόνια μετά ο Γουέμπστερ μετακόμισε στο Missouri City για να ζήσει μαζί με τους γονείς του. Η μητέρα του εργαζόταν για την Apple και ο πατέρας του -που ήταν επίσης μουσικός της σόουλ- είχε τη δική του επιχείρηση.

Ο παππούς του ήταν συνθέτης της τζαζ και ο Τράβις που είχε καλλιτεχνικές επιρροές από μικρός, εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη μουσική. Οι γονείς του ωστόσο που ήθελαν να σπουδάσει, απογοητεύτηκαν και σταμάτησαν να του παρέχουν χρήματα και στήριξη.

Στα ΜTV στο Λονδίνο το 2017Α.Ρ

Για αρκετό καιρό ο Τράβις Σκοτ κοιμόταν στο πάτωμα και στον καναπέ στο διαμέρισμα ενός φίλου του. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες και άρχισε να συνεργάζεται με φίλους του και να ηχογραφεί τραγούδια. Μετά από αρκετές περιπέτειες, άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά της επιτυχίας.

Κάπου εκεί άλλαξε και το όνομά του, αντλώντας έμπνευση από δύο αγαπημένους του ανθρώπους. Το θείο του Τράβις και τον Αμερικανό ράπερ, τραγουδιστή και ηθοποιό Kid Cudi (το πραγματικό του όνομα είναι Σκοτ Μεκούντι) που έχει επηρεάσει μεγάλα ονόματα της ραπ και της χιπ χοπ.

Το 2012 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Epic Records, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, υπέγραψε συμφωνία με την GOOD Music του Κάνιε Γουεστ.

Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Rodeo και έκτοτε παραμένει στην κορυφή του Billboard Hot 100. Από τότε προτάθηκε για οκτώ βραβεία Grammy και έχει κερδίσει ένα Billboard Music Award και ένα Latin Grammy.

Το «αμαρτωλό» παρελθόν και οι κατηγορίες.

Την επομένη της τραγωδίας βγήκαν στο φως πολλές παρελθοντικές «ατασθαλίες» του καλλιτέχνη που συνηθίζει να καλεί τους φαν του…σε ακρότητες. Οι συναυλίες του είναι γνωστές για την ενέργεια, τη διασκέδαση και το ρυθμό τους, αλλά αποδεικνύονται πολύ συχνά χαοτικές, ακόμη και…επικίνδυνες σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

O Tράβις «αποθεώνεται» απο τους οπαδούς του στα βραβεία Grammy to 2019Α.Ρ

Το 2017, ο Σκοτ συνελήφθη, καθώς ενθάρρυνε τους θαυμαστές να παρακάμψουν την ασφάλεια και να ορμήξουν στη σκηνή σε συναυλία του στο Άρκανσο, με αποτέλεσμα ένας φύλακας, ένας αστυνομικός και αρκετοί άλλοι να τραυματιστούν. Τουλάχιστον ένας από αυτούς έμεινε παράλυτος.

Σε ένα ακόμη περιστατικό στο μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza το 2015, καταδικάστηκε σε δικαστική επιτήρηση ενός έτους, αφού ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες για «απερίσκεπτη συμπεριφορά». Οι αξιωματούχοι στο Σικάγο είπαν ότι ενθάρρυνε τους θαυμαστές του να παρακάμψουν τις μπάρες ασφαλείας, ευτυχώς όμως κανένας δεν τραυματίστηκε.

Μια συνέντευξη του στο βρετανικό περιοδικό GQ το 2015, με τίτλο How to Rage with Travis Scott, (Πώς να διοχετεύσεις την οργή σου με τον Τράβις Σκοτ, σε ελεύθερη μετάφραση) επανεμφανίστηκε υπό το φως της τραγωδίας.

«Οι παραστάσεις του Tράβις Σκοτ είναι… crowd surfing, χορός με σπρωξίματα ιδρώτας, αίμα και εμετός. Και έτσι ακριβώς είναι και ο ίδιος ο Τράβις. Τον έχουμε δει να κρέμεται από ταβάνια σε μικρούς χώρους και να πηδά από τα έξι μέτρα. Συναντήσαμε τον ίδιο το Matador και μας δίνει τις προσωπικές του γνώσεις για το… raging. Xρησιμοποιήστε αυτή τη σοφία...για μια ταραχώδη νύχτα» έγραφε το δημοσίευμα.