ΚΟΣΜΟΣ

Στο Κίεβο για δεύτερη φορά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Συζητήσεις για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Στο Κίεβο για δεύτερη φορά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Συζητήσεις για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Στο Κίεβο για δεύτερη φορά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για συζητήσεις με τον Ζελένσκι.
Twitter @vonderleyen

Στο Κίεβο θα συναντήσει για δεύτερη φορά τον Ζελένσκι, η πρόεδρος της Κομισιόν,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να συζητήσουν για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και τη χρηματοδότηση για ανοικοδόμηση του κράτους.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στο Κίεβο για δεύτερη φορά. Την παρουσία της στην εμπόλεμη ζώνη, έκανε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στο Κίεβο. Με τον Πρόεδρο Ζελένσκι θα κάνω έναν απολογισμό του κοινού έργου που απαιτείται για την ανοικοδόμηση και για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ουκρανία στην ευρωπαϊκή της πορεία» δήλωσε στην ανάρτησή της η πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζελένσκι και να συζητήσουν το αίτημα της χώρας για ένταξη ΕΕ, καθώς και με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτηθεί η ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο κράτους.

Είναι η δεύτερη φορά που η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέπτεται την ουκρανική πρωτεύουσα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθώς ο στρατός της αντιμετωπίζει μάχες στο ανατολικό τμήμα της επικράτειας και το οικονομικό «κενό» φθάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ ανά μήνα.

Στις 17 Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει τη χορήγηση υποψηφιότητας της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, με όρους που συνδέονται με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, σύμφωνα με το Bloomberg.