ΚΟΣΜΟΣ

Τα McDonalds επέστρεψαν στη Ρωσία: Άνοιξαν ξανά ως «Vkusno & tochka» - Κοσμοσυρροή στα εστιατόρια

Τα McDonalds επέστρεψαν στη Ρωσία: Άνοιξαν ξανά ως «Vkusno & tochka» - Κοσμοσυρροή στα εστιατόρια
McDonald's επέστρεψαν στη Ρωσία με διαφορετική ονομασία
AP

Τα McDonalds «επέστρεψαν» και πάλι στη Ρωσία αυτή τη φορά όμως ως «Vkusno & tochka» και πλήθος κόσμου τα επισκέφθηκε για να δοκιμάσει το νέο μενού

Τα McDonald's επέστρεψαν στη Ρωσία αυτή τη φορά όχι μόνο υπό νέα ιδιοκτησία αλλά και με διαφορετική επωνυμία. Τα «Vkusno & tochka» (Στα ελληνικά: Νόστιμο – τελεία και παύλα) άνοιξαν το πρωί της Κυριακής (12/6) τα πρώτα 15 εστιατόρια που πριν καιρό ανήκαν στη διεθνή αλυσίδα fast food.

Το σλόγκαν της Vkusno & tochka στα ελληνικά είναι: «το όνομα αλλάζει, η αγάπη μένει». Το λογότυπο του νέου fast food είναι το γράμμα «Μ» που αποτελείται από δύο τηγανιτές πατάτες και ένα μικρό μπιφτέκι.

Οι τιμές στο μενού είναι πιο χαμηλές με το κόστος ενός διπλού cheesburger να ανέρχεται στα 129 ρούβλια (160 ήταν στα McDonald's), ενώ το μπιφτέκι ψαριού να κοστίζει 169 ρούβλια (190 ρούβλια κόστιζε στα McDonald's).

O Διευθύνων Σύμβουλος της Vkusno & tochka, Oleg Paroev, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει ξανά 200 εστιατόρια στη Ρωσία έως τα τέλη Ιουνίου ενώ έως το τέλος του καλοκαιριού θα είναι ανοιχτά και τα 850 εστιατόρια. «Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να μην παρατηρήσουν διαφορά είτε στην ποιότητα είτε στην ατμόσφαιρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την αλυσίδα καταστημάτων στη Μόσχα για να δει τις αλλαγές και να δοκιμάσει το νέο μενού. Σύμφωνα με το cnn.com το rebranding συνέπεσε με την Ημέρα της Ρωσίας, μια γιορτή που σηματοδοτεί την ανεξαρτησία της χώρας. Πραγματοποιήθηκε στην ίδια τοποθεσία στην πλατεία Pushkinskaya της Μόσχας, όπου η McDonald's άνοιξε το πρώτο της ρωσικό εστιατόριο στις 31 Ιανουαρίου 1990.

"Πριν από περίπου 32 χρόνια...υπήρχε πολύς κόσμος στην πλατεία Pushkinskaya, όταν άνοιξε το πρώτο franchise McDonald's εδώ στη Ρωσία. Προκάλεσε μεγάλη τρέλα. Νομίζω ότι η τρέλα θα είναι εξίσου μεγάλη με αυτή τη νέα αλυσίδα εστιατορίων. με έναν νέο ιδιοκτήτη, έναν πραγματικό επιχειρηματία», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μερκούλοφ, επικεφαλής του τμήματος εμπορίου της Μόσχας

Ο Μερκούλοφ μίλησε επίσης στο Reuters και δήλωσε ότι ο εξοπλισμός του McDonald's και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του burger είναι ίδια. Από την άλλη ένας 15χρονος δήλωσε πως «η κόκα κόλα είναι διαφορετική και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο burger. Η γεύση παραμένει ίδια», γεγονός που σημαίνει ότι ίσως οι περισσότερες συνταγές είναι ίδιες αλλά όχι όλες.

Σημειώνεται ωστόσο ότι από το μενού απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά φαγητά, όπως το Mc Nuggets και το Big Mac.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, διατηρήθηκαν επίσης 62.000 πρώην υπάλληλοι της McDonald's.

Σχετικές ειδήσεις