ΚΟΣΜΟΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Χάνει από όλους τους αντιπάλους

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Χάνει από όλους τους αντιπάλους
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία προκαλεί πανικό στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χάνει από όλους τους πιθανούς αντιπάλους στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Κακά… χαμπέρια λαμβάνει από τις δημοσκοπήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι αυτός πιθανότατα είναι ένας από τους λόγους που κλιμακώνει την ένταση με την Ελλάδα καθώς προσπαθεί να «αλιεύσει» ψήφους σε εθνικιστικό κοινό. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Cumhurriyet.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί μεν στον β’ γύρο των εκλογών, πλην όμως εκεί ηττάται από κάθε πιθανό αντίπαλο. Ο νυν πρόεδρος συγκεντρώνει 36,4% απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς - νυν δήμαρχος Άγκυρας – του CHP ο οποίος συγκεντρώνει 50,3%. Απέναντι στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4% έναντι 46,7%.

Ο Τούρκος πρόεδρος έρχεται πίσω κι από τη Μεράλ Ακσενέρ, του «Καλού Κόμματος», καθώς συγκεντρώνει 40,9% έναντι 43,2% ενώ απέναντι στον «ορκισμένο εχθρό» του, πλέον, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει 40,5% έναντι 42,7%.