ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ισόβια στη συγγραφέα του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας» για τον φόνο του συζύγου της

Η συγγραφέας που δολοφόνησε τον σύζυγό της
Η συγγραφέας που δολοφόνησε τον σύζυγό της
A.P

Η συγγραφέας Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι που κάποτε έγραψε ένα δοκίμιο με τίτλο «How to murder your husband» καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή κάθειρξης, για τη δολοφονία του συζύγου της.

Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του εκλιπόντος συζύγου της καταδίκασε δικαστήριο του Όρεγκον τη συγγραφέα ρομαντικών μυθιστορημάτων Νάνσι Κράμπτον Μπρόφι, που προέβλεψε το έγκλημά της σε δοκίμιο με τίτλο «Πώς να σκοτώσετε τον σύζυγό της».

Η 71χρονη γυναίκα είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία στις 25 Μαΐου, έπειτα από δίκη που διήρκεσε επτά εβδομάδες. Χθες, Δευτέρα (13/6), της ανακοινώθηκε η ποινή των ισοβίων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους αφού εκτίσει 25 χρόνια.

Η Κράμπτον Μπρόφι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 63χρονο Νταν Μπρόφι, μέσα στο χώρο εργασίας του στο Όρεγκον το 2018, επειδή ήθελε να εισπράξει την αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την ασφάλεια του θύματος σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Το θύμα ήταν σεφ και δάσκαλος στο Ινστιτούτο Μαγειρικής του Όρεγκον.

Το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες την εποχή της δολοφονίας σύμφωνα με τους εισαγγελείς, που ανέφεραν ότι η συγγραφέας αγόρασε όπλο στο διαδίκτυο και έπειτα ένα περίστροφο σε έκθεση όπλων.

Ο σεφ που δολοφονήθηκε απο τη σύζυγό τουLinkedIn

Στο δικαστήριο, η 71χρονη κατέθεσε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της είχαν κάνει ασφάλεια και ότι είχαν πλάνο για τη μείωση του χρέους τους. Υποστήριξε επίσης ότι η έρευνα που έκανε για όπλα στο διαδίκτυο αφορούσε την προετοιμασία για ένα μελλοντικό μυθιστόρημα. Η υπόθεση απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ λόγω του κειμένου που είχε γράψει πριν από χρόνια η συγγραφέας, με τίτλο «How to murder your husband». Πριν από το έγκλημά της, η συγγραφέας είχε γράψει μυθιστορήματα με τίτλο «Ο Λάθος σύζυγος» και ο «Λάθος εραστής».

«Αυτό που ξέρω για την δολοφονία είναι πως ο καθένας μας το έχει μέσα του/ της, όταν πιεστεί αρκετά», έγραφε σε ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί. Ανέφερε διάφορους τρόπους διάπραξης συζυγοκτονίας, από χρήση όπλων και μαχαιριών μέχρι δηλητήριο και πρόσληψη πληρωμένων δολοφόνων, συμπληρώνοντας: «Είναι πιο εύκολο να ευχηθείς να πεθάνει κάποιος, από το να τον σκοτώσεις πραγματικά».

«Αν η δολοφονία υποτίθεται ότι θα με απελευθερώσει, σίγουρα δεν θέλω να μείνω καθόλου σε φυλακή», έγραψε ακόμη. Ο δικαστής δεν επέτρεψε να κατατεθεί το κείμενο αυτό ως πειστήριο στη δίκη, επειδή η 71χρονη το είχε γράψει χρόνια πριν από τη δολοφονία, στο πλαίσιο σεμιναρίου συγγραφής.

Πριν από την καταδίκη, φίλοι και μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος σεφ έκαναν δηλώσεις. «Επιλέξατε να πείτε ψέματα, να εξαπατήσετε, να κλέψετε και τελικά να σκοτώσετε τον άντρα που ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής σας», είπε ο Nαθάνιελ Στιλγουότερ, γιος του θύματος από προηγούμενο γάμο. «Ήσουν, για να δανειστώ από το έργο σου, η λάθος γυναίκα».