ΚΟΣΜΟΣ

Αλαμπάμα: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας από πυροβολισμούς μπροστά σε εκκλησία

Η εκκλησία της Αλαμπάμα
Η εκκλησία της Αλαμπάμα

Νέο μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Ένας δράστης άνοιξε πυρ σε εκκλησία στην Αλαμπάμα το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμη, δήλωσαν οι αρχές. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση μετά τον πυροβολισμό, στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Vestavia Hills, μια πόλη περίπου 34.000 κατοίκων περίπου έξι μίλια νότια του Μπέρμιγχαμ.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής και μέχρι στιγμής η κατάστασή του δεν έχει γίνει γνωστή «Ένας μόνος ύποπτος μπήκε σε μια μικρή εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί», ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής.

Την ώρα του πυροβολισμού, στην εκκλησία γινόταν ένα δείπνο για τους πιστούς, σύμφωνα με ένα ημερολόγιο στον ιστότοπο της εκκλησίας. Υποτίθεται ότι θα ήταν μια χαλαρωτική βραδιά χωρίς ατζέντα, σύμφωνα με τους διοργανωτές. «Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, απλά θα φάμε και θα έχουμε χρόνο για συναναστροφή».

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμ Kay Ivey χαρακτήρισε τον πυροβολισμό «τραγική απώλεια ζωής». «Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει ποτέ - σε μια εκκλησία, σε ένα κατάστημα, στην πόλη ή οπουδήποτε», είπε.

Ο ιερέας της εκκλησίας, είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ότι ήταν στην Ελλάδα την Πέμπτη για προσκύνημα, αλλά εργαζόταν για να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι. «Είμαι βαθιά συγκινημένος από τη ριζική υποστήριξη της αγάπης από πολλούς ανθρώπους που απευθύνονται από όλη τη χώρα», είπε.

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες, η εκκλησία θα αναζητήσει τρόπους «προσευχής και συγκέντρωσης των πιστών». «Αυτό κάνουμε ως άνθρωποι της πίστης», είπε. «Είμαστε μαζί εν μέσω ζωής και θανάτου».

Ο πυροβολισμός σημειώνεται εν μέσω μιας πανεθνικής έκρηξης ένοπλης βίας, συμπεριλαμβανομένων δύο σφαγών με όπλα τον Μάιο: μία σε δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, που άφησε νεκρά 19 παιδιά και δύο δασκάλους. και μια ρατσιστική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο, κατά την οποία ένας λευκός ένοπλος σκότωσε 10 μαύρους.

Οι συνεχείς μαζικοί πυροβολισμοί έφεραν το ζήτημα της ένοπλης βίας στο προσκήνιο στην Ουάσιγκτον, όπου το Κογκρέσο προσπαθεί να προωθήσει μια δικομματική συμφωνία για ένα σύνολο μέτρων ασφάλειας για τα όπλα

Τον Μάιο, ένας 68χρονος άνδρας από το Λας Βέγκας άνοιξε πυρ σε μια Ταϊβανέζικη εκκλησία στη Νότια Καλιφόρνια, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλους πέντε σε αυτό που ο σερίφης της κομητείας Όραντζ περιέγραψε ως «περιστατικό μίσους με πολιτικά κίνητρα».