ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μετά τον καύσωνα, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χαλάζι

Καταιγίδες μετά τον καύσωνα στη Γαλλία
Καταιγίδες μετά τον καύσωνα στη Γαλλία

Μετά από ασφυξία και καύσωνα πολλών ημερών η Γαλλία...μπήκε απότομα στο φθινόπωρο με αστραπές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, σε μία απότομη αλλαγή σκηνικού, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα η χώρα «ψηνόταν» με θερμοκρασίες πρωτοφανείς για τη εποχή.

Στο Παρίσι και τη γύρω περιοχή, όπου ο υδράργυρος "φλέρταρε" τις προηγούμενες ημέρες με τους 40 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία έπεσε απότομα στους 16 βαθμούς, λόγω της καταιγίδας. Μέσα σε λίγες ώρες το σκηνικό έγινε σχεδόν… φθινοπωρινό σε πολλούς νομούς, με έντονη βροχόπτωση ή ακόμη και χαλάζι.

«Μια θυελλώδης υποβάθμιση θα σημειωθεί στη Νουβέλ Ακιτέν και θα εξαπλωθεί προς το Κέντρο, την Ιλ-ντε-Φρανς και στη συνέχεια προς τα βελγικά σύνορα» προειδοποίησε η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, Météo France στο τελευταίο της δελτίο.

«Αυτές οι καταιγίδες θα μπορούσαν να είναι τοπικά βίαιες, με υψηλές εντάσεις βροχοπτώσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικές συσσωρεύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, βίαιες ριπές ανέμου, κίνδυνο χαλαζόπτωσης και υψηλή ηλεκτρική δραστηριότητα», προβλέπουν οι ειδικοί. Το Météo France προειδοποιεί ότι πολλά τμήματα βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τις καταιγίδες

Τις βραδινές ώρες, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στην Αντρ, με την Πυροσβεστική να δέχεται πάνω από 200 κλήσεις από πολίτες για βοήθεια. Στο Λουάρ-ε-Σερ, το χαλάζι είχε το μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ. Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν σε υπαίθρια εκδήλωση στο Νεμούρ και στο Σεν-ε-Μαρν καταγράφηκαν αρκετές ζημιές σε παρμπρίζ αυτοκινήτων και σε στέγες σπιτιών.