ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Μολδαβία: «Πράσινο» φως από τους «27» για την ένταξή τους στην ΕΕ

Ουκρανία - Μολδαβία: «Πράσινο» φως από τους «27» για την ένταξή τους στην ΕΕ
AP Photo

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ έκανε λόγο για μια «ιστορική στιγμή»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, οι «27» της ΕΕ, συμφώνησαν την ένταξη της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή η οποία σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία των δύο χωρών προς την ΕΕ. «Το μέλλον μας είναι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι χώρες σας είναι μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία, προσθέτοντας στην ανάρτησή της στο twitter ότι «σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ευρώπη».

Σε άλλη ανάρτησή της, η πρόεδρος της Κομισιόν υπογραμμίζει ότι «αυτή η απόφαση μας δυναμώνει όλους. Ενισχύει την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, απέναντι στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Και ενισχύει την Ε.Ε. γιατί δείχνει για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι και δυνατοί απέναντι στις εξωτερικές απειλές».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτισε την απόφαση των ηγετών της ΕΕ, κάνοντας λόγο για μοναδική και ιστορική στιγμή, «Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της ΕΕ» πρόσθεσε ο ίδιος.