ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 14 νεκροί απο πυροβολισμούς σε μπαρ

Μακελειό στο Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ
Μακελειό στο Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς που ξέσπασαν σε μία ταβέρνα στο Σοβέτο και άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Μια μαζική επίθεση με πυροβολισμούς σε κέντρο διασκέδασης στο προάστιο Σοβέτο του Γιοχάνεσμπουργκ άφησε πίσω 14 νεκρούς και τρεις ακόμη να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις Αρχές.

Η αστυνομία λέει ότι διερευνά αναφορές για μια ομάδα ανδρών που έφτασε με ένα μίνι λεωφορείο-ταξί και άνοιξε πυρ εναντίον των θαμώνων του μπαρ αργά το βράδυ του Σαββάτου. Η αστυνομία κάνει έρευνες για να διαπιστώσει τα κίνητρα του μακελειού.

Οι τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και ένα ακόμη άτομο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath. Ο αριθμός από τις σφαίρες που βρέθηκαν στη σκηνή μαρτυρά ότι ήταν μια ομάδα ανθρώπων που πυροβόλησαν τους θαμώνες, δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος της επαρχίας Γκαουτένγκ, υποστράτηγος Ελίας Μαουέλα.

«Η πρωτογενής έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι διασκέδαζαν εδώ, σε μια εξουσιοδοτημένη ταβέρνα που λειτουργούσε τις σωστές ώρες», είπε στο Associated Press. «Ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς και προσπάθησαν να βγουν έξω από την ταβέρνα. Δεν έχουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή για το ποιο είναι το κίνητρο και γιατί στόχευσαν αυτούς τους ανθρώπους», είπε.

«Μπορείτε να δείτε ότι χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο υψηλού διαμετρήματος και πυροβολούσαν τυχαία. Μπορείτε να δείτε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πάλευαν να βγουν από την ταβέρνα», πρόσθεσε.