ΚΟΣΜΟΣ

H Galerie Lefakis εγκαινιάζει το νέο της χώρο στις Βρυξέλλες

H Galerie Lefakis εγκαινιάζει το νέο της χώρο στις Βρυξέλλες

Τα αδέρφια Λεφάκη επεκτείνουν την διεθνή τους παρουσία απαντώντας στο διαχρονικό αίτημα, για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της Ελληνικής τέχνης

Η Galerie Lefakis, συνεχίζοντας την ιστορική της διαδρομή στον χώρο της Ελληνικής και διεθνούς τέχνης, εγκαινιάζει τον νέο της εικαστικό χώρο στις Βρυξέλλες, επεκτείνοντας την διεθνή της παρουσία, με στόχο την εξωστρέφεια της Ελληνικής τέχνης και προώθηση της στους διεθνείς κύκλους.

Στο νέο αυτό χώρο της Galerie Lefakis, φιλοξενούνται έργα σπουδαίων και καταξιωμένων καλλιτεχνών με τους οποίους η οικογένεια Λεφάκη συνεργάζεται διαχρονικά, αλλά και νεότερων εικαστικών, που μέσω της αισθητικής τους, αποβλέπουν στο να γυρίσουν σελίδα στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έργα των: Αλέκου Φασιανού, Αγγέλικα Κοροβέση, Κώστα Βαρότσου, Νεκτάριου Αποσπόρη, Κωνσταντίνου Βαλαή, Γιώργου Κυπρή, Γιάννη Μπίζα, Τάσου Χώνια, Απόστολου Λάβδα, Pierre Marie Brisson, Antonio Segui, Evelyne Brader, Julie Esteban και Aleksandar Zafirovski, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα κοσμήσουν την γκαλερί των Βρυξελλών και τα οποία θα μπορούν οι επισκέπτες της να θαυμάσουν και φυσικά να αποκτήσουν.

Η Εβελίνα Λεφάκη, Gallery Director της Galerie Lefakis στη Νότιο Γαλλία δήλωσε: «Πιστεύοντας και επενδύοντας στην Ελλάδα και τους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά έχοντας και ως διαχρονική επιδίωξη τη διεύρυνση μας πέρα από τα σύνορα που οι χάρτες ορίζουν, επεκτείνουμε σταδιακά την παρουσία μας. Όραμα της Galerie Lefakis, με την περισσότερα από 40 χρόνια αδιάλειπτη πορεία της στην Ελληνική αγορά έργων τέχνης, είναι η προώθηση στο εξωτερικό σπουδαίων έργων, μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και υψηλής αισθητικής. Μετά την έναρξη λειτουργίας των δύο γκαλερί στη Νότια Γαλλία, αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, εγκαινιάζοντας το νέο μας χώρο σ’ ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τέχνης, τις Βρυξέλλες. Έτσι, η Galerie Lefakis θα αποτελεί στο εξής έναν ισχυρό χτύπο, που θα ακούγεται στην καρδιά της Ευρώπης.»

O Άρης Λεφάκης, Manager της Galerie Lefakis στην Ελλάδα, ανέφερε: «Τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια της γκαλερί μας στο Saint Paul de Vence στην Νότια Γαλλία, η αδερφή μου Εβελίνα κι εγώ αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Τα συναισθήματα αυτά, έρχεται να συμπληρώσει τώρα και ένα βαθύ αίσθημα χρέους, άμεσα συνυφασμένο με την απόφαση μας να επεκτείνουμε την παρουσία μας σ’ μια ακόμη πολιτιστική κοιτίδα της Δύσης, τις Βρυξέλλες. Παραμένοντας πιστοί στις αξίες με τις οποίες έχουμε μεγαλώσει, καταφέραμε να δημιουργήσουμε - όπως και στο ξεκίνημά μας στη Γαλλία – μία άρτια και προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή με έργα Ελλήνων και ξένων εικαστικών. Φιλοδοξία μας, τα έργα αυτά, να απηχήσουν στο φιλότεχνο κοινό, αλλά και σε όποιον εκφράζεται μέσα από την τέχνη ή ταυτίζεται με αυτήν. Έμπνευση μας σε κάθε νέο ξεκίνημα, ήταν και θα είναι πάντα η Ελλάδα. Το Ελληνικό φως είναι ο οδηγός μας και η προσπάθειά μας να το διαδώσουμε μέσω της τέχνης σε κάθε γωνιά του κόσμου, είναι κάτι που μας κάνει σίγουρα, να αισθανόμαστε περήφανοι.»

Τα αδέλφια Λεφάκη, έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια με αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο της τέχνης, αποτελούν την τρίτη γενιά∙ αυτή που γνώρισε ένα μεγάλο αριθμό σπουδαίων Ελλήνων εικαστικών και που έχει ως βασικό της στόχο, να συστήσει τους Έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδος, τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε διεθνές επίπεδο τις εξελίξεις στον χώρο της τέχνης, αλλά και να κατανοήσουν το μεγάλο ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς για τον τομέα της σύγχρονης τέχνης. Για το λόγο αυτό, προέκυψε και η επιθυμία επέκτασης της Galerie Lefakis στο εξωτερικό το στόχο να πρωταγωνιστήσει σε διεθνείς εικαστικές εκθέσεις και Foires, προσελκύοντας το αμείωτο ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο.

H Galerie Lefakis βρίσκεται στην οδό 19 Rue de Minimes- Bruxelles.