ΚΟΣΜΟΣ

Κον Μπεντίτ: Σε κίνδυνο πραξικοπήματος η Ελλάδα εκτός ευρώ

Κον Μπεντίτ: Σε κίνδυνο πραξικοπήματος η Ελλάδα εκτός ευρώ

Προειδοποίηση για κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, με πολλούς αποδέκτες, απηύθυνε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Ο κ. Κον Μπεντίτ υποστήριξε ότι στο αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου διαβάζει κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού, μιλώντας στην εφημερίδα «Le Monde».

Στην περίπτωση δε, εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το βιοτικό επίπεδο θα επιδεινωνόταν δραματικά, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος.

«Χρειάζεται να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας» από την Ευρώπη, τόνισε ο ευρωβουλευτής. «Εάν οι Έλληνες αφεθούν μόνοι τους, υπάρχει το ρίσκο πραξικοπήματος».

Σε περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, υποστήριξε, «η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα είναι ακόμη πιο δραματική. Κανείς δεν ξέρει πώς η χώρα αυτή θα λειτουργήσει με νέα δραχμή».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, ο άλλοτε «κόκκινος Ντάνι» εκτίμησε ότι πρέπει να βρεθεί «μία πόρτα διεξόδου», που θα προκύψει μέσω ευρωπαϊκών επαφών με τα κόμματα της Αριστεράς.

Επίσης, κάλεσε αυτές τις αριστερές δυνάμεις να τηρήσουν τις υπάρχουσες δεσμεύσεις προς τους εταίρους, επιτρέποντας στην Ελλάδα να μείνει στο κοινό νόμισμα.