ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Φουντώνει ο «πόλεμος» με το Twitter - Στις 17 Οκτωβρίου η πολύκροτη δίκη

O Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ
ΑΡ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ ζητά έγγραφα από τον συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, καθώς συνεχίζεται η νομική διαμάχη του μεγιστάνα με τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ο μεγιστάνας Έλον Μασκ αναζητά έγγραφα από τον συνιδρυτή της Twitter Inc (TWTR.N), Τζακ Ντόρσεϊ, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX συνεχίζει τον νομικό αγώνα του με στόχο να αποχωρήσει από τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Ντόρσεϊ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter τον Νοέμβριο και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο και πλέον καλείται να καταθέσει έγγραφα και ανακοινώσεις σχετικά με τη συμφωνία του Μασκ τον Απρίλιο να αγοράσει την εταιρεία καθώς και για τους λογαριασμούς spam της πλατφόρμας, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της κλήτευσης.

Ο Ντόρσεϊ ο οποίος είναι διευθύνων δύμβουλος της εταιρείας επεξεργασίας πληρωμών Block Inc, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Το Block ιδρύθηκε από τον Ντόρσεϊ και άλλαξε το όνομά του πέρυσι από Square Inc(SQ.N).

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λόγω της συμμετοχής του στην Tesla, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι τερματίζει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, επειδή όπως ισχυρίστηκε η εταιρεία είχε παραβιάσει τη σύμβαση.

Το Twitter και ο Μασκ έχουν μηνύσει ο ένας στον άλλον, με το Twitter να ζητά από το πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ να διατάξει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Η πενθήμερη δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου.

Η κλήτευση αναζητούσε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τους ενεργούς χρήστες σε ημερήσια βάση (DAU) από το Twitter. Ο Μασκ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία τον εξαπάτησε κρύβοντας τον αριθμό ψεύτικων λογαριασμών στα ρυθμιστικά αρχεία της. Το Twitter διέψευσε τους ισχυρισμούς του.

Ο Μασκ διεκδικεί επίσης έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με εναλλακτικά μέτρα ενεργών χρηστών που έχει εξετάσει η εταιρεία και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του mDAU σε αμοιβές στελεχών και ετήσιους στόχους.

Ο Ντόρσεϊ είχε στηρίξει την προσφορά εξαγοράς του Μασκ για το Twitter, καθώς οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια για τον αλγόριθμό του και επιτρέποντας στους χρήστες περισσότερο έλεγχο του περιεχομένου που βλέπουν. Ο ίδιος θεωρεί ότι το Twitter περιορίζεται από το μοντέλο διαφήμισης, ενώ και ο Μασκ είπε ότι το Twitter θα πρέπει να βασίζεται περισσότερο σε συνδρομές και υπηρεσίες όπως οι μεταφορές χρημάτων μεταξύ των χρηστών.

Ο Μασκ και ο Ντόρσεϊ είχαν συζητήσεις τον Μάρτιο σχετικά με την ένταξη του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter προτού ο Μασκ αποκαλύψει ότι είχε αποκτήσει μερίδιο 9,1% στο Twitter. Ο μεγιστάνας δέχτηκε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο αλλά πριν ξεκινήσει τη θητεία του, άλλαξε πορεία και προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία. Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν κατά 2,5% στα 42,89 δολάρια τη Δευτέρα (22/8)