ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις-φωτιά στο Μπάκιγχαμ: H Mέγκαν Μαρκλ με τη συμπεριφορά της «χώρισε» Ουίλιαμ και Χάρι

Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον Ούλιαμ
Νέες αποκαλύψεις για τη σχέση του πρίγκιπα Χάρι με τον Ούλιαμ
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι «είχε κλείσει το τηλέφωνο» στον Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια μιας φορτισμένης κλήσης, μετά τους ισχυρισμούς του οτι η Μέγκαν Μαρκλ «εκφοβίζει» το προσωπικό, αποκαλύπτει νέα σειρά ντοκιμαντέρ. Η δούκισσα του Σάσεξ ισχυρίζεται ειναι εκείνη που κατέστρεψε τη σχέση τους

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκλεισε το τηλέφωνο» στον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά απο καταθέσεις μαρτύρων που ισχυρίζονταν οτι η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ εκφόβιζε το γυναικείο προσωπικό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Με τη σειρά του, ο Ουίλιαμ «που ήδη δεν του άρεσε και πολύ η κουνιάδα του», θύμωσε τόσο πολύ με την επιμονή του αδελφού του να προστατεύσει τη γυναίκα του από την κριτική που μπήκε άμεσα σε ένα αυτοκίνητο «με προορισμό το παλάτι του Κένσινγκτον για να πάει να τον αντιμετωπίσει»

Οι νέες εκρηκτικές αποκαλύψεις περιέχονται σε ντοκιμαντέρ του BFM TV, του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού ειδησεογραφικού μέσου στη Γαλλία. Εμφανίζει e-mail που αποκαλύφθηκαν ως μέρος της υπόθεσης που κίνησε η δούκισσα του Σάσεξ κατά της Mail, σε μια σειρά ντοκιμαντέρ ερευνών με τίτλο «Κόκκινη Γραμμή: Ούλιαμ και Χάρι, τα αδέρφια-εχθροί».

«Όσοι επέζησαν από τους Σάσεξ»

Ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι το τραυματισμένο προσωπικό παραιτήθηκε από τη βασιλική οικία των Σάσεξ και δημιούργησε μια ομάδα στο WhatsApp που ονομάζεται «The Sussex Survivors' Club», σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή «όσοι επέζησαν από τους Σάσεξ».

Το ντοκιμαντέρ είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, στην 25η επέτειο από τον θάνατο της μητέρας του Ουίλιαμ και του Χάρι, Νταϊάνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997.

H σειρά κατηγορεί ξεκάθαρα τη «συμπεριφορά της Μέγκαν ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του ρήγματος μεταξύ του Ουίλιαμ και του Χάρι». Λέει ότι η 41χρονη δούκισσα του Σάσεξ, χρησιμοποίησε τη θέση της στη βασιλική οικογένεια για να εκφοβίσει και να μειώσει το προσωπικό ενώ ζούσε στο Παλάτι του Κένσινγκτον, με τον 37χρονο Χάρι.

Ένα email που γράφτηκε το φθινόπωρο του 2018 από τον Τζέισον Κνάουφ, πρώην γραμματέα επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν, στον Σάιμον Κέις, τον τότε ιδιωτικό γραμματέα του Δούκα του Κέιμπριτζ, αποκάλυψε το σκάνδαλο. Ο Κνάουφ ισχυρίστηκε ότι η Mέγκαν είχε «εκφοβίσει» δύο προσωπικές βοηθούς «εκτός του νοικοκυριού».

Ένα από τα ανώνυμα μέλη του προσωπικού αναφέρεται χρησιμοποιώντας το γράμμα Y. Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει: «Η Δούκισσα φαίνεται πως έχει την πρόθεση να έχει πάντα κάποιον ως στόχο. Εκφοβίζει την Y και προσπαθεί να υπονομεύσει την αυτοπεποίθησή της. Είχαμε αναφορές κι άλλες αναφορές από άτομα που ήταν μάρτυρες αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς προς την Y»

Το email αναφέρει: «Ανησυχώ πολύ που η δούκισσα είχε εκφοβίσει και παρενοχλούσε δύο προσωπικές βοηθούς, σε βαθμό που προκάλεσε την παραίτησή τους κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους». Η αφήγηση του ντοκιμαντέρ συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια του 2018 υπήρξε πράγματι ένα κύμα παραιτήσεων στην ομάδα της Μέγκαν Μαρκλ. «Πρώην μέλη έχουν δημιουργήσει ακόμη και μια άτυπη ομάδα όπου μιλούσαν μεταξύ τους, το Sussex Survivors' Club. Μερικοί από αυτούς εξακολουθούν να είναι τραυματισμένοι ».

Το επεισόδιο ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες

Ο Pierrick Geais, συγγραφέας που έχει γράψει ένα βιβλίο για τον Δούκα του Κέμπριτζ, είπε στο πρόγραμμα: «Ο Ουίλιαμ, που ήδη δεν του άρεσε πολύ η κουνιάδα του, έγινε έξαλλος. Κάλεσε απευθείας τον Χάρι και ο Χάρι του έκλεισε το τηλέφωνο. Ο Χάρι δεν ήθελε να ακούσει τίποτα, και έτσι ο Ουίλιαμ πήδηξε σε ένα αυτοκίνητο προς το παλάτι του Κένσινγκτον, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον πρίγκιπα Χάρι».

Η Valentine Low, ανταποκρίτρια των Times Royal, μιλάει επίσης στο ντοκιμαντέρ: «Υπήρχε ένα άτομο που ήταν τόσο τρομοκρατημένο από μια συνομιλία που επρόκειτο να κάνει με τη Mέγκαν που είπε: «Νιώθω άρρωστη». Μερικές από αυτές τις νεαρές γυναίκες καταστράφηκαν».

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι δεν θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες μιας εσωτερικής έρευνας σχετικά με τους ισχυρισμούς για τους εκφοβισμούς της Μέγκαν, γεγονός που οδήγησε σε κατηγορίες για συγκάλυψη. Εκπρόσωπος των Sussex είπε πως το ζεύγος έχει πέσει θύμα μιας υπολογισμένης εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης που βασίζεται σε παραπλανητική και επιβλαβή παραπληροφόρηση.

Η Mέγκαν, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο podcast που εστιάζει στα γυναικεία στερεότυπα, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εκφοβισμού. Αυτή και ο σύζυγός της έχουν «αποχωρήσει» από τα βασιλικά καθήκοντα και πλέον ζουν στο Montecito της Καλιφόρνια, με τα δύο μικρά παιδιά τους. Το ζευγάρι πρόκειται να επιστρέψει στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο, όταν η Μέγκαν Μαρκλ πρόκειται να μιλήσει για τη «γυναικεία ενδυνάμωση» σε συνέδριο στο Μάντσεστερ.