ΚΟΣΜΟΣ

«Χαστούκι» της Τσεχίας στον Ερντογάν για τις «απαράδεκτες απειλές κατά της Ελλάδας»

Ο Ταγίπ Ερντογάν
AP / Susan Walsh

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας αντέδρασε με μια σκληρή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας τη χώρα μας, σε σχέση με τις διαρκείς τουρκικές απειλές, και μάλιστα δια στόματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Για «απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών-μελών» από την Τουρκία κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας με ανάρτηση στο twitter σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας.

«Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια από αυτή την άποψη», σημειώνει το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει να «παρενοχλεί» τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αιγαίο. Απευθυνόμενος στους Έλληνες, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Ρίξτε μια ματιά στην ιστορία. Αν προχωρήσετε παραπέρα, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα».

Η δήλωση αυτή του τσέχικου υπουργείου Εξωτερικών έχει ιδιαίτερη σημασία, τη στιγμή που οι προκλήσεις της γείτονας κορυφώνονται, με τον Τύπο σήμερα να μιλάει ανοιχτά για «πόλεμο».