ΚΟΣΜΟΣ

Γουατεμάλα: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στο τέλος συναυλίας - Νεκροί και τραυματίες

Γουατεμάλα: Δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στο τέλος συναυλίας - Νεκροί και τραυματίες
Tα θύματα ποδοπατήθηκαν καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, στο τέλος της συναυλίας.
Twitter / Nuevo Mundo GT

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Γουατεμάλα.

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Γουατεμάλα, όταν δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στο τέλος μιας συναυλίας που δόθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας. Από το συμβάν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Γουατεμάλας, μέσα από ανακοίνωση του στο Twitter ανέφερε ότι «μέλη του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές πυροσβέστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε περισσότερους από 20 τραυματίες. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου στην πόλη Κουετσαλτενάνγκο, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά της Πόλης της Γουατεμάλας».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης τα θύματα ποδοπατήθηκαν καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, στο τέλος της συναυλίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ανοιχτή πλατεία κατά τη διάρκεια του «Σελάφερ», μιας παραδοσιακής εκδήλωσης για την ανεξαρτησία της χώρας.

Η Γουατεμάλα ξανάρχισε φέτος τις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας και της υπόλοιπης Κεντρικής Αμερικής από την Ισπανία, αφού επί δύο χρόνια τις είχε απαγορεύσει λόγω της πανδημίας της Covid-19.