ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κυκλώματα μαύρης αγοράς καυσίμων - Συνεχίζονται οι απεργίες

Γαλλία: Κυκλώματα μαύρης αγοράς καυσίμων -  Συνεχίζονται οι απεργίες
AP

Οι αστυνομικές αρχές στη Γαλλία έχουν ήδη συλλάβει πέντε άτομα

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στα πρατήρια καυσίμων με τη Γαλλία να παραλύει από τις απεργίες στα διυλιστήρια.

Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μάλιστα έχουν κάνει την εμφάνισή τους κυκλώματα μαύρης αγοράς.

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός της Γαλλίας, BFM, αυτό που κάνουν είναι να γεμίζουν μπιτόνια με βενζίνη και στη συνέχεια τα μεταπωλούν στο διαδίκτυο από 3 έως και 3,5 ευρώ το λίτρο.

Οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει πέντε άτομα στην περιοχή Κρετέιγ, στα περίχωρα του Παρισιού, ενώ τόσο από την πλευρά της αστυνομίας όσο και από τους δήμους έχει απαγορευθεί στα βενζινάδικα να πωλούν καύσιμα σε μπιτόνια.

Πάντως η απεργία συνεχίζεται στα διυλιστήρια της TotalEnergies για 16η μέρα, όπως ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις CGT.

Πλέον δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι εκείνοι που προκειμένου να προμηθευτούν καύσιμα για το όχημά τους ταξιδεύουν μέχρι το γειτονικό Βέλγιο.

Από την κυβέρνηση ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει η επίταξη απεργών, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργειακής Μετάβασης «Λαμβάνοντας υπόψη την απεργία από ένα μέρος του προσωπικού του Πορ-Ζερόμ, στη Νορμανδία, η κυβέρνηση ξεκινά την επίταξη του προσωπικού που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της αποθήκης. Η επίταξη ξεκινά σήμερα».

Διαβάστε επίσης:

Gazprom: «Ναι» στη δημιουργία ενεργειακού κόμβου αερίου στην Τουρκία

Ουκρανία: Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα σε πολυσύχναστη αγορά στην Αβντίιβκα

Ιταλία - Σάλος με απόφαση δικαστηρίου: Φταίνε και τα θύματα στο σεισμό της Λ Άκουιλα