Ιταλία: Βουλευτές ενέκριναν 5.500 ευρώ για την αγορά υπολογιστών

Ιταλία: Πρόκειται για μπόνους που χορηγείται στην αρχή κάθε νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια

Ιταλία: Βουλευτές ενέκριναν 5.500 ευρώ για την αγορά υπολογιστών
INTIME NEWS
1'

Με απόφαση της ιταλικής Βουλής, οι τετρακόσιοι βουλευτές που μόλις εξελέγησαν θα μπορούν να λάβουν 5.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάθε είδους οθόνης αλλά και ακουστικών.

Πρόκειται για μπόνους που χορηγείται στην αρχή κάθε νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια. Το 2018, το αντίστοιχο ποσό είχε καθοριστεί στις 2.500 ευρώ.

Μετά τη σχετική αναφορά της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η οποία έγραψε ότι το "βοήθημα" έχει ως στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των μελών του κοινοβουλίου, πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι σε περίοδο οικονομικής δυσκολίας των πολιτών και βαθιάς ενεργειακής κρίσης δεν ήταν αναγκαία η αύξηση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Από την μεριά του, ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Φιλίπο Σέρα (μέλος της επιτροπής του ιταλικού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τις δαπάνες των συναδέλφων του), υπογράμμισε ότι «αν λάβει κανείς υπόψη του το συνολικό μπόνους - το οποίο καλύπτει την αγορά στυλό, μολυβιών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων - σε σύγκριση με την προηγούμενη νομοθετική περίοδο, υπήρξε μικρή μείωση των δαπανών: από 7.500 ευρώ για κάθε βουλευτή, περιορίστηκαν στις 7.250».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Τζόρτζια Mελόνι: «Δεν θα συμπιέσω τα ατομικά δικαιώματα»

Ιταλία: Πάνω από 90% των δήμων στη χώρα κινδυνεύουν από πλημμύρες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή