ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Σουκούρ: «Ο Ερντογάν έχει χτίσει μια αυτοκρατορία του φόβου»

Χακάν Σουκούρ: «Ο Ερντογάν έχει χτίσει μια αυτοκρατορία του φόβου»

Ο πιο διάσημος Τούρκος ποδοσφαιριστής, ο άλλοτε σούπερ στάρ που οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην 3η θέση του Μουντιάλ, Χακάν Σουκούρ, τα τελευταία χρόνια ζει ως πρόσφυγας στις ΗΠΑ, όπου εργαζόταν ως ταξιτζής. Ο λόγος, φυσικά, η διαφωνία του με το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Χακάν Σουκούρ μίλησε για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο, στον ALPHA και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, μην διστάζοντας να αναφέρει ότι ο Ερντογάν έχει χτίσει μια «αυτοκρατορία φόβου», εφευρίσκοντας παντού εχθρούς, ώστε να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα πραγματικά προβλήματα.

Ο ίδιος ευχαριστεί τον ελληνικό λαό για την υποδοχή στους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες, ενώ καταδικάζει και την πολεμική ρητορική του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του την Τουρκία, αλλά και για την κλιμάκωση της έντασης μετά τις πολεμικές απειλές Ερντογάν εκφράζει μιλώντας στον Alpha ο πρώην θρύλος του Τουρκικού Ποδοσφαίρου Χακαν Σουκουρ.

Θυμίζεται ότι ο Χακάν Σουκουρ είχε εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του Ερντογάν, αλλά όταν διαφώνησαν ο Σουλτάνος στράφηκε εναντίον του και εναντίον της οικογένειας του κι ο ίδιος αναγκάστηκε να εργαστεί ως ταξιτζής στη Νέα Υόρκη.

Δείτε τη συνέντευξη:

Σχετικές ειδήσεις