ΚΟΣΜΟΣ

Μουντιάλ 2022: «Κάηκε» το Μαρόκο, και όχι μόνο, για την πρόκριση

Μουντιάλ 2022: «Κάηκε» το Μαρόκο, και όχι μόνο, για την πρόκριση
AP Photo

Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο έγραψε ιστορία με την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πανηγυρισμοί ξέσπασαν όχι μόνο στη χώρα, αλλά και όπου υπάρχουν μετανάστες από αυτή.

Το Μαρόκο έγραψε ιστορία και με τη νίκη του 1-0 επί της Πορτογαλίας προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022. Μάλιστα, έγινε η πρώτη χώρα από την Αφρική που φτάνει ως τα ημιτελικά και αυτό προφανώς δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το Μαρόκο έχει πετάξει εκτός Μουντιάλ κατά σειρά Ισπανία και Πορτογαλία, δύο από τις χώρες που θεωρούνταν φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ήταν λογικό, λοιπόν, το Ραμπάτ, το Μαρακές και άλλες πόλεις της χώρας να πάρουν… φωτιά από τους πανηγυρισμούς!

Τα βίντεο είναι ενδεικτικά της… τρέλας που επικράτησε μετά την ιστορική πρόκριση.

Βέβαια, πανηγυρισμοί υπήρξαν και σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου ζουν Μαροκινοί. Στο κέντρο του Λονδίνου μετανάστες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

Το ίδιο έγινε και στο Παρίσι, όπου κατοικούν χιλιάδες Μαροκινοί και είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν. Μένει να δούμε, βέβαια, τι θα συμβεί στον ημιτελικό όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Γαλλία στον δρόμο προς τον μεγάλο τελικό!