ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: «Πολιορκία» δημοσιογράφων στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών

Εύα Καϊλή: «Πολιορκία» δημοσιογράφων στο δικαστικό μέγαρο Βρυξελλών
Τεράστιο το ενδιαφέρον του Τύπου για την ακρόαση της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων
screenshot Twitter

Έν αναμονή της απόφασης για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων για το Qatar gate – Δεκάδες δημοσιογράφοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στις Βρυξέλλες.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, όπου θα κριθεί το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού από το Κατάρ ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Υπνεθυμίζεται ότι η Ελληνίδα, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορείται μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και ένα ακόμα πρόσωπο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Το δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου είναι αυτό που θα αποφασίσει σε μια διαδικασία η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Το αν η Εύα Καϊλή δίνει το «παρών» είναι άγνωστο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της και μπορεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της.

Την ίδια στιγμή δεκάδες είναι οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βρυξελλών και αναμένουν την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή και των άλλων κατηγορούμενων στην υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη.

Έξω από το κτήριο όπου συνεδριάζει το συμβούλιο, επικρατεί… πανζουρλισμός από εκπροσώπους του Τύπου. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία που ανάρτησε στο Twitter η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Κανείς δεν μπορεί να δει τους ανθρώπους που οδηγούνται στις δικαστικές αρχές. Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και για τους τέσσερις συλληφθέντες. Δηλαδή θα μπουν, θα ανέβουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να καταθέσουν και να έχουμε σήμερα μία απόφαση, μία ανακοίνωση για το ποιο θα είναι το μέλλον τους, εάν θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν ή εάν θα επιστρέψουν στις φυλακές».

Όσο για το τι θα κρίνει την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, τα κριτήρια είναι δεδομένα. Για να συνεχιστεί η παραμονή της, όπως και των υπόλοιπων συλληφθέντων στη φυλακή, θα πρέπει να κριθούν ύποπτοι φυγής, ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και αν η ελευθερία τους τους δώσει τη δυνατότητα να σβήσουν ενδεχόμενα στοιχεία για να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Δείτε επίσης το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Ξεκίνησε η διαδικασία που κρίνει αν θα προφυλακιστεί

Εύα Καϊλή: Αυτές είναι οι βαλίτσες με τα χρήματα που κατασχέθηκαν

Εύα Καϊλή: Πιθανή αναβολή στην ακρόαση – Επιμένει στην αθωότητά της