ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: 3 αστυνομικοί νεκροί μετά από επιδρομή σε κρησφύγετο υπόπτων

Τρεις αστυνομικοί νεκροί στην Ιορδανία
Τρεις αστυνομικοί νεκροί στην Ιορδανία
ΑΡ

Ιορδανία: Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή σε κρησφύγετο υπόπτων για τον φόνο αστυνομικού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης 

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή που έγινε σε κρησφύγετο υπόπτων για τον φόνο αστυνομικού στην Μάαν, στη νότια Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας. Η αστυνομία σημείωσε ότι ένας από τους υπόπτους, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι μαχητής, σκοτώθηκε επίσης. Οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας σκοτώθηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν, όπως σημείωσαν οι ίδιες, από ταραχοποιούς που συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες είχαν εισέλθει σε γειτονιά της πόλης Μάαν για να καταστείλουν τις ταραχές.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να λάβει σκληρά μέτρα και να αναπτύξει περισσότερους αστυνομικούς αντιμετώπισης των ταραχών κατά αυτών που διαμαρτύρονται βίαια για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι πάνω από 40 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κατά τις οποίες διαδηλωτές έσπασαν αυτοκίνητα, έκαψαν ελαστικά και έστησαν οδοφράγματα για να κλείσουν λεωφόρο στις πιο εκτεταμένες πολιτικές ταραχές που ξεσπούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει επίσης ότι έχουν συλλάβει 44 ανθρώπους σε σχέση με τις ταραχές από τους 200 υπόπτους που καταζητούνται σε σχέση με τα επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ