ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Παγκόσμιο ρεκόρ για 32χρονη που διέσχισε τη χώρα- 150 μαραθώνιοι σε 150 ημέρες

H Αυστραλή μαραθωνοδρόμος που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ
H Αυστραλή μαραθωνοδρόμος που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ

Πέντε μήνες μετά την έναρξη του ταξιδιού της, η μαραθωνοδρόμος Erchana Murray-Bartlett πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο της: να τρέξει από τη μία στην άλλη άκρη της Αυστραλίας.

Η 32χρονη Erchana Murray-Bartlett ολοκλήρωσε σήμερα ένα ταξίδι 6.300 χιλιομέτρων, τρέχοντας έναν μαραθώνιο κάθε μία από τις 150 μέρες που ήταν εν κινήσει. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχείς μαραθώνιους που τρέχει γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της δύσκολης προσπάθειάς της συγκέντρωσε 70.000 δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η Murray-Bartlett ασχολείται επαγγελματικά με τον αθλητισμό εδώ και χρόνια, αλλά έχασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έκτοτε βρήκε ένα νέο όνειρο ζωής.

Αποφάσισε να τρέξει σε όλη τη χώρα και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχείς μαραθώνιους, που κατείχε έως σήμερα η Briton Kate Jayden, η οποία είχε τρέξει για 106 συναπτές μέρες. Στόχος της ήταν να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με την εξαφάνιση της αυστραλιανής χλωρίδας και πανίδας.

Η προσπάθειά της ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη και κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τρεις τραυματισμούς τις πρώτες τρεις εβδομάδες της σχεδόν πεντάμηνης προσπάθειάς της. Το κορμί της άντεξε, αλλά έπαθε ηλίαση και τη δάγκωσε κάθε γνωστό έντομο, όπως είπε, αστειευόμενη.