ΚΟΣΜΟΣ

Κινητικότητα στη Λιβύη - Γιατί επισκέφθηκαν τη χώρα ο επικεφαλής της CIA και αυτός της ΜΙΤ

Κινητικότητα στη Λιβύη - Γιατί επισκέφθηκαν τη χώρα ο επικεφαλής της CIA και αυτός της ΜΙΤ

Έντονο παρασκήνιο στη Λιβύη, καθώς τόσο ο αρχηγός της ΜΙΤ όσο και αυτός της CIA επισκέφθηκαν τη χώρα και είχαν συζητήσεις με τον διορισμένο πρωθυπουργό, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Κινητικότητα σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλείας στη Λιβύη, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη και στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, ο διορισμένος πρωθυπουργός της χώρας, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, είχε συναντήσεις τόσο με τον επικεφαλής της MIT, όσο και με αυτόν της CIA.

Στη συνάντηση του Χακάν Φιντάν, λοιπόν, με τον πρωθυπουργό της Λιβύης στην Τρίπολη, βρέθηκαν στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών. Η συζήτηση αυτή, και το ταξίδι του επικεφαλής της ΜΙΤ στη Λιβύη, ήρθε μόλις λίγα 24ωρα μετά την απόφαση διοικητικού δικαστηρίου της Τρίπολης υπέρ της αναστολής της εφαρμογής του παράνομου τουρκολυβικού μνημονίου.

Την ίδια στιγμή, στη χώρα βρέθηκε και ο Ουίλιαμ Μπερνς πριν από μερικά 24ωρα και συνάντησε και αυτός τον Ντμπέιμπα. Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο επικεφαλής της CIA και ο Λίβυος πρωθυπουργός μίλησαν για θέματα που αφορούν την ισλαμιστική τρομοκρατία και την αντιμετώπισή της, τα ορυκτά καύσιμα αλλά και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα σε Τρίπολη και Μόσχα.