ΚΟΣΜΟΣ

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Η Graceland του Έλβις περνά στις τρεις κόρες της - Πού θα ταφεί

H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
ΑΡ

Οι τρεις εγγονές του «βασιλιά της ροκ» Έλβις Πρίσλει, Ράιλι, Χάρπερ και Φίνλει, θα κληρονομήσουν την περιουσία του μετά το θάνατο της μητέρας τους, Λίζα Μαρί απο ανακοπή σε ηλικία 54 ετών. Η ίδια θα ταφεί δίπλα στον αγαπημένο της γιο Μπέντζαμιν που αυτοκτόνησε στη διάσημη έπαυλη

Η περίφημη έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί, μένει στην οικογένεια μετά το θάνατο της κόρης του. Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ κληρονόμησε το κτήμα 23 δωματίων, έκτασης 13,8 στρεμμάτων από τον πατέρα της, όταν ο «βασιλιάς» πέθανε το 1977, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών. Εκείνη πέθανε την Πέμπτη (12/1) σε ηλικία 54 ετών μετά από καρδιακή ανακοπή.

Εκπρόσωπος της Graceland είπε στο People ότι η περιουσία θα μεταβιβαστεί τώρα στις τρεις κόρες της Λίζα Μαρί, Ράιλι, Χάρπερ και Φίνλεϊ. Η Graceland, η οποία προσφέρει δημόσιες ξεναγήσεις στην έπαυλη καθώς και εκτεταμένα μουσειακά εκθέματα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο οικιακό μουσείο στις ΗΠΑ μετά τον Λευκό Οίκο, προσελκύοντας περισσότερους από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Το μοναχοπαίδι του Έλβις , η μουσικός Λίζα Μαρί γεννήθηκε εννέα μήνες μετά τον γάμο του πατέρα και της μητέρας της, Πρισίλα Πρίσλεϊ. Πέρασε τα πρώτα της χρόνια ζώντας στην Graceland. Όταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς της χώρισαν και μετακόμισε με τη μητέρα της στο Λος Άντζελες, αν και συχνά επέστρεφε στο Μέμφις για να επισκεφτεί τον μπαμπά της στο Graceland.

Μετά το θάνατο του, ο Έλβις, άφησε στη Λίζα Μαρί την ιδιοκτησία του κτήματος Graceland μέσω ενός καταπιστεύματος που δημιουργήθηκε προς όφελός της. Όταν έκλεισε τα 25 το 1993, απέκτησε την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, το οποίο τώρα φιλοξενεί δημοφιλείς δημόσιες περιοδείες και βρίσκεται δίπλα σε μεγάλα μουσεία που τιμούν τη ζωή και την καριέρα του Έλβις.

Η Λίζα Μαρί τα τελευταία χρόνια διαχειριζόταν τη Graceland μαζί με τη μητέρα της και την Εθνική Τράπεζα Εμπορίου μέσω ενός άλλου καταπιστεύματος που ίδρυσε. Η κόρη του Έλβις φέρεται να βρήκε μεγάλο προσωπικό νόημα και σκοπό στη διαχείριση της Graceland, εκτός από τη δική της μουσική καριέρα, καθώς ξεπερνούσε τη θλίψη από τον θάνατο του πατέρα της καθώς και τους τέσσερις γάμους της, μεταξύ άλλων με τον Μάικλ Τζάκσον στο απόγειο της καριέρας της.

Η Λίζα Μαρί απέκτησε δύο παιδιά από έναν γάμο με τον Ντάνι Κιού: τον ηθοποιό Ράιλι Κιού, 33 ετών, και τον Μπέντζαμιν, ο οποίος αυτοκτόνησε το καλοκαίρι του 2020 όταν ήταν 27 ετών. Οι δίδυμες κόρες, Χάρπερ και Φίνλεϊ, 14 ετών, με τον Μάικλ Λόκγουντ, με τον οποίο χώρισε το 2021.

Οι τρεις κόρες της θα είναι πλέον δικαιούχοι του καταπιστεύματος της Graceland. Ένας εκπρόσωπος του Ράιλι Κιου επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο ήταν η Λίζα Μαρί να ταφεί στην περιοχή Graceland δίπλα στον Μπέντζαμιν. Σε μια δήλωση στον επίσημο λογαριασμό της Graceland στο Twitter, η οικογένεια Πρίσλεϊ δήλωσε «σοκαρισμένη και συντετριμμένη» από τον θάνατο της Λίζα Μαρί, η οποία δύο μέρες νωρίτερα είχε παρευρεθεί στις Χρυσές Σφαίρες, όπου ο ηθοποιός Όστιν Μπάτλερ κέρδισε βραβείο , ενσαρκώνοντας τον πατέρα της στην περσινή ταινία του Μπαζ Λούρμαν Έλβις.

«Η καρδιά μου είναι εντελώς συντετριμμένη για τον Ράιλι, τη Φίνλεϊ, τη Χάρπερ και την Πρισίλα», είπε ο Μπάτλερ σε μια δήλωση. «Είμαι αιώνια ευγνώμων για τον χρόνο που είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στο λαμπερό φως [της Λίζα Μαρί] και θα αγαπώ για πάντα τις ήσυχες στιγμές που μοιραστήκαμε».