ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Ιταλία: Βρέθηκε δεύτερο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου της Κόζα Νόστρα - Σε εξέλιξη οι έρευνες
Agenzia ANSA/Twitter

Ιταλία: Πρόκειται για «καταφύγιο έκτακτης ανάγκης» το οποίο βρίσκεται στο ίδιο μέρος όπου εντοπίστηκε και το πρώτο κρησφύγετο του Ντενάρο λίγες ώρες μετά την σύλληψή του. 

Δεύτερο κρησφύγετο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο εντόπισε η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για «καταφύγιο έκτακτης ανάγκης», σε ισόγειο πολυκατοικίας του χωριού Καμπομπέλο της Σικελίας, όπου βρίσκεται και το πρώτο κρησφύγετο, που οι καραμπινιέροι εντόπισαν λίγες ώρες μετά την σύλληψη του αρχιμαφιόζου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντενάρο συνελήφθη την Δευτέρα στο Παλέρμο της Σικελίας, ενώ η έφοδος των αστυνομικών αρχών στο δεύτερο κρησφύγετο του αρχιμαφιόζου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν να ελέγχουν τα δυο κινητά, τον υπολογιστή και μια ατζέντα που κατασχέθηκαν στον Μεσίνα Ντενάρο, όπως και τις μετακινήσεις που α αρχηγός της σικελικής μαφίας πραγματοποιούσε με ΙΧ αυτοκίνητο Alfa Romeo.

Η εισαγγελία του Παλέρμο, τέλος, απέστειλε κλήση σε απολογία και στον ογκολόγο Φιλίππο Τζερίλι, ο οποίος είχε υποβάλει τον «νονό των νονών» σε τεστ dna, αναγκαίο για την χημειοθεραπεία στην οποία θα έπρεπε να υποβληθεί σύντομα, μετά την διάγνωση καρκίνου στο κόλον.

Ακριβά ρολόγια, κοστούμια και βιάγκρα

Εχθές, Τρίτη 17/1 οι ιταλικές αρχές βρήκαν το κύριο κρησφύγετο του Ντενάρο, στο οποίο εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων ακριβά ρολόγια, κοστούμια από γνωστούς οίκους μόδας, προφυλακτικά αλλά και κουτιά με χάπια Βιάγκρα.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, προέκυψε ότι ο αρχιμαφιόζος χρησιμοποίησε τα στοιχεία ενός κατοίκου της περιοχής, ονόματι Αντρέα Μποναφέντε, τόσο για να κάνει τις θεραπείες κατά του καρκίνου στο κόλον από τον οποίο διαγνώσθηκε πριν από δύο χρόνια, όσο και για τις διαδικασίες ενοικίασης του σπιτιού.

Οι εισαγγελείς ανέκριναν την Τρίτη τον Αντρέα Μποναφέντε, ο οποίος φαίνεται να παραδέχθηκε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, ότι προσέφερε κάλυψη και βοήθεια στον αρχηγό της Κόζα Νόστρα.