ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Οδηγός λεωφορείου έκανε παγκόσμια μουσική επιτυχία - Το βίντεο κλιπ που κάνει θραύση

Bρετανία: Οδηγός λεωφορείου έκανε παγκόσμια μουσική επιτυχία - Το βίντεο κλιπ που κάνει θραύση

Ένας οδηγός λεωφορείου στη Βρετανία έκανε ένα τραγούδι για να δείξει στους αγαπημένους του στην Ινδία πως πέρνάει στη δουλειά. Προς μεγάλη του έκπληξη έγινε παγκόσμια επιτυχία 

Ο 59χρονος Ranjit Singh Veer, αποφάσισε να φτιάξει ένα τραγούδι για να μπορέσει να πει στους αγαπημένους του στην Ινδία πώς περνά τις μέρες του ως οδηγός λεωφορείου στα Δυτικά Μίντλαντς. Το μουσικό βίντεο με τον τίτλο «Οδηγός λεωφορείου» περιλαμβάνει πολλούς συναδέλφους Σιχ οδηγούς λεωφορείων και μιλάει για τις φιλίες που έχει κάνει με συναδέλφους του.

Πρωταγωνιστής ο ίδιος με το λευκό του μούσι, το τουρμπάνι του και το κίτρινο γιλέκο του. Στο βίντεο κλιπ περπατά στους δρόμους και χορεύει σε έναν χώρο στάθμευσης λεωφορείων. Το βίντεο αναρτήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στο YouTube, χωρίς να προκαλέσει αρχικά χαμό, τα views του ωστόσο εκτοξεύτηκαν όταν το BBC έπαιξε ένα κομμάτι του τραγουδιού του την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους New York Times.

«Έχω μεγάλο πάθος για την οδήγηση και το τραγούδι, οπότε ήθελα να τα συνδυάσω και τα δύο. Σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από ένα βίντεο για να δείξω στην οικογένειά μου πίσω στο σπίτι τι κάνω για τα προς το ζην. Έχω εργαστεί στο National Express West Midlands για 13 χρόνια και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για αυτό που κάνω. Υπάρχει ένα πραγματικό ομαδικό πνεύμα και ήθελα να κάνω κάτι που να γιορτάζει τις πολλές διαφορετικές κοινότητες που έχουμε στην αποθήκη μας στο West Bromwich και πώς δουλεύουμε όλοι μαζί σαν μια ομάδα» είπε ο...σταρ πλέον του πενταγράμμου

Παραδέχεται ωστόσο οτι έχει εκπλαγεί από την αντίδραση, δεν περίμενε ποτέ να γίνει viral, είπε αυτή την εβδομάδα, μιλώντας στη γλώσσα Punjabi με διερμηνέα τον γιό του Hardeep Singh. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη χαρούμενη φύση του τραγουδιού καθώς και τα μηνύματά του». Οι στίχοι είναι στη γλώσσα του και έχουν αγγλικούς υπότιτλους και είναι ένας ύμνος στη συναδελφικότητα των οδηγών από διαφορετικά θρησκευτικά υπόβαθρα.

«Με τα ειλικρινή εργατικά μας χέρια», τραγουδά με τα χέρια του ανοιχτά, «οδηγούμε τα λεωφορεία. Με τη χάρη του Θεού μας, οδηγούμε τα λεωφορεία με τις διαφορετικές μας πίστες». Στο βίντεο ο Singh χορεύει bhangra, έναν παραδοσιακό χορό της Ινδίας, μαζί με άλλους οδηγούς στον χώρο στάθμευσης λεωφορείων.

Άνθρωποι από την κοινότητα των Σιχ επαίνεσαν τον Singh για το βίντεό του, με πολλούς να χαιρετίζουν τους Ινδούς γονείς τους που πέρασαν δεκαετίες οδηγώντας λεωφορεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.