ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνός ΥΠΕΞ: Θα στείλουμε Leopard στην Ουκρανία ανεξάρτητα από τις αποφάσεις άλλων χωρών

Λέοπαρντ
Αποφασισμένη είναι η Πολωνία να αποστείλει άρματα μάχης τύπου Leopard στο Κίεβο
AP

«Σίγουρα, θα στείλουμε αυτά τα τανκς», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας

Αποφασισμένη είναι η Πολωνία να αποστείλει άρματα μάχης τύπου Leopard στο Κίεβο, ανεξάρτητα αν άλλες χώρες-σύμμαχοι ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Πολωνού ΥΠΕΞ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του είναι κάτι «περισσότερο από αποφασισμένη».

«Σίγουρα, θα στείλουμε αυτά τα τανκς», υπογράμμισε ο Ζμπίγκνιου Ράου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις του Ζμπίγκνιου Ράου, έρχονται σε αντίθεση από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος είπε ότι «προϋπόθεση» για την Πολωνία είναι η συμφωνία με ένα «μικρό συνασπισμό» κρατών που είναι πρόθυμα να στείλουν άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Πολωνό ΥΠΕΞ, πλέον μένει να καθοριστεί εάν και άλλες χώρες θα συμμετάσχουν με την χώρα του στην αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία και ότι «υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη». Ερωτηθείς ο υπουργός Εξωτερικών αν η Πολωνία θα ζητούσε άδεια, ο Ράου είπε «θα το κάνουμε, σίγουρα».

Τέλος όταν ρωτήθηκε για τη γνώμη του για την προσέγγιση της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών είπε: «Οι γερμανικές αντιδράσεις θα μπορούσαν να είναι πιο αποφασιστικές και πιο δυναμικές»