ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου χλευάζει την «κατσάδα» του Ερντογάν σε νομάρχη του κράτους

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου χλευάζει την «κατσάδα» του Ερντογάν σε νομάρχη του κράτους
EUROKINISSI/Φωτογραφία Αρχείου

Τουρκία: Στην ομιλία του που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο Ερντογάν στην τελευταία του προεκλογική ομιλία, έκανε μία κίνηση επίδειξης δύναμης με την «κατσάδα» του σε νομάρχη, που προκάλεσε την αντίδραση του Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Μην μειώνετε την αξία του κράτους μας» είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε ομιλία του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χλευάζοντας την κίνησή του να επιπλήξει δημόσια έναν Τούρκο αξιωματούχο.

Στην ομιλία του που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο Ερντογάν στην τελευταία του προεκλογική ομιλία, προχώησε σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης με την «κατσάδα» του σε νομάρχη, που προκάλεσε την αντίδραση του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να διακόψει ομιλία του για να μαλώσει έναν νομάρχη σχετικά με τον χρόνο παράδοσης ενός έργου οδικού δικτύου.

Στο βίντεο φαίνεται η αμηχανία του αξιωματούχου, ο οποίος δεν ξέρει πώς να αντιδράσει σε αυτή την επίπληξη που δέχεται, ενώ η απάντησή του δεν φαίνεται να τον ικανοποιεί.

Ο Ερντογάν εκνευρισμένος τον διακόπτει, λέγοντας του «Δεν σε ρώτησα αυτό, άλλα μου έλεγες» ενώ ζητάει την άμεση παράδοση του δρόμου, με το κοινό να τον χειροκροτεί.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε ομιλία του, δεν έχασε την ευκαιρία και σχολίασε αρκετά καυστικά την κίνηση αυτή του Τούρκου προέδρου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς, στους συνεργάτες μας, μπροστά στον κόσμο έτσι μιλάμε. Μιλάμε με τα μάτια, με σεβασμό. Δεν κοιτάζουμε κάτω, ούτε λέμε "μίλα εσυ, λέγε, κάνε αυτό". Σε ποιον κάνετε τέτοιες παρατηρήσεις; Σε νομάρχη του κράτους. Μην μειώνετε την αξία του κράτους μας».

«Αν θέλεις να θυμώσεις, μπορείς να θυμώσεις με τους πολιτικούς που διόρισες. Έχεις φίλους που τα ξέρουν όλα. Κλαίνε δυνατά και συκοφαντούν στις εκλογές», είπε ακόμη ο Ιμάμογλου.

Η κατσάδα του Ερντογάν στον Τούρκο νομάρχη

-Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ, το οποίο μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου. Πού είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; Πες μου αυτά που έχουν απομείνει. Πάρε το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο.

-Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα.

-Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σε ρώτησα το μήκος του δρόμου. Σε ρώτάω, σε ποιο σημείο είναι προβληματικός ο δρόμος.

-Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

-Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα.